Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Garáž na cizím pozemku

Od: 7246 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, před 10lety jsme synovi darovali dům s pozemkem, který jsme vlastnili 1/6, další vlastník 2/6, a 3/6.

Před 20 lety jsme si postavili na pozemku, který jsme spoluvlastnili garáž. Veškeré doklady- souhlas spoluvlastníků a souseda máme k dispozici. Ovšem při darování svoji 1/6 jsme opoměli synovi darovat garáž a ta je stále v našem vlastnictví. Máme dojem, že v následujícím roce(nový zákoník) by mohl být problém a proto chceme darovat tuto garáž synovi. Garáž stojí samostatně a užívá ji v současné době syn. Jak nejlépe postupovat? děkujeme za odpověď.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

1x

Darovací smlouvou za 1.- Kč. Já to měla naopak. Převedla jsem garáž a pozemek zůstal mi ve vlastnictví. Smlouvu na 1,- Kč mi poradili na katastru. Do smlouvy jsem dala poznámku na původní smlouvu chybně vyhotovenou. A prošlo to.

cyril*

"Darování" většinou bývá zdarma, pokud to bude za 1,- Kč, jedná se již o prodej, včetně znaleckého odhadu a daně z převodu nemovitosti.

jednapani
hodnocení

0x

Já letos darovala dceři chalupu a přilehlou zahradu, jenže jsem zapomněla na pozemek pod chalupou. Musela jsem vytvořit novou darovací smlouvu, nové podání na vklad do katastru nemovitostí a taky zaplatit další kolek 1000,- Kč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]