Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Včera při prásknutí dveřmi, praskla zárubeň dveří.
Jdu si za Vámi pro radu, jestli by prasklina nešla něčím slepit. Dveře jsou z dřevotřísky s umělou dýhou. Dveře jsou obložkové.
Napadly mne dvě varianty:
1) Koupit (jestli existuje) speciální lepidlo nebo nějáké lepidlo, a nacpat jej do prasklin, zárubeň stáhnout, a slepit
Bylo by to nejlevnější. Ale: otázka je, zdali by to i potom drželo a k něčemu to bylo? Můj názor je, že to bude naprd nebo-li nalevačku a časem, na tom stejně místě to opět praskne. A dojde k druhé variantě:
Druhá varianta je:
2) Zavolat firmu, nábytkáře (asi?), co dělají obložkové dveře, a nechat poškozenou část obložek vyměnit. Ale: Bohužel jsem zjistila, že ta prasklá lišta, jakoby pod ní, je lišta z umělé hmoty, která je součástí zbylých části zárubní (obložek). Jenže netuším, zda-li to vůbec jde? Mám obavy, abych se nemusela vyměnit celá obložka.
Do té díry se dává ještě kování (kovová ohnutá destička), do kterého dojíždí střelka kliky a zámek dveří. Ta kovová destička nelze přichytit, protože v místě přichycení šroubů je ta prasklina. Navíc dveře drhnou.
Můžete mi prosím poradit, co s tím?
Moc díky - Zuzka
Děkuji Vám oboum za odpověď.
Dveřmi jsem netřískla já, ale manžel. Jak to probíhalo, vím pouze zprostředkovaně. Byla jsem ve škole, přišla jsem večer. (proto si myslím, že to bylo ještě trošku jinak)
Dveře budu muset ale opravit já, i přesto, že jsem to já neudělala. Bohužel. Momentálně řeším, že nemáme ztužovadlo, to co jsme si půjčili je úzké. Kde ho vezmem, zatím netuším.
Děkuji za tip s hmoždinkami. Ještě jej zvážím, protože tam není opravdu moc manévrovacího prostoru. Navíc, pokud se tam dají všechny 3 šrouby, aby kování dobře drželo, dveře začnou drhnout. Budu muset ještě trošku tu kovovou lištu více zapoustit, aby se neodíraly dveře.
Jinak ještě jednou moc děkuji za odpovědi, rady a pomoc.
Zuzka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.