Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

2x perlinku na EPS

Od: mate* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den. Chtěl bych na zateplení ve verandě dát dvě vrstvy perlinky s lepidlem kvůli větší tvrdosti (je to dost exponované místo, kola, kočár atd.) Prosím poradíte postup?

1.) mám první vrstvu nechat zavadnout, nebo nechat raději ztvrdnout před natažením druhé vrstvy?

2.) mám rohové a APU profily nalepit jako první, nebo je mám dát mezi první a druhou vrstvu perlinky?

Děkuji, Martin

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

mete, já bych Vám doporučil perlinku třikrát. Páč když kolo opře páčkou od brzdy, mohl by udělt díru..

KECÁM.

Perlinka určitě stačí jen jednou a správná vrstva lepidla. To se pozná tak, že dáte palce na lepidlo a silou stisknete na lepidlo. nesmí se prohnout podklad, pokud je to izolant.

Pokud dáváte lepidlo a perlinku jen na stěnu, tak tam je dvojí perlinka úplně zbytečná.

I když uděláte cementovou omítku, tak se neubráníte poškození stěny od kol.

doplněno 15.11.13 09:36:

WeberThermKlasik je levnější (není na všechny izolace) verze cementového lepidla.

dvojí perlinka je k ničemu..

doplněno 18.11.13 09:28:
rozdíl je, co se smí dělat a co se dělá...
dát dvě vrstvy perlinky... z tohoto jsem pochopil, dvě vrstvy lepidla
postup dle etics je: lepidlo, perlinka, lepidlo. Umístění perlinky musí být v lepile v polivině tloušťky, kdy síla lepidla musí být 4-8mm, dle izolantu.
Pokud je třeba nanést další vrstvu lepidla, musí to být do 24 hodin. Tak hovoří soudní znalec na školení...
Že se klidně nanáší i později, třeba i za rok, se prý nemá dělat, ale já to tak občas taky dělám...

pfpetr*
hodnocení

0x

pokud to chcete mít pěkné tak osadte rohy a profily . Po osazení natáhnout sít první vrstvu bez přesahu a na to pak druhou vrstvu posunutou o půlku . Nesmí být spoj na spoji. Pokud necháte první vrstvu zavadnout tak tam bude celkově natažením lepidla druhé vrstvy silnější vrstva než natažením dvou vrstev najednou a tak i vetší pevnost . Všeobecně bych raději zakoupil kvalitnější lepidlo když vám ve stavebninách nabídnou kvalitu za super cenu tak nebrat . Kvalita se musí zaplatit.

hodnocení

0x

Dvakrát perlinku bych asi nedával.stači klasika-jedna perlinka do lepidla (!ne piložit na stěnu a přetáhnout lepidlem!) po zatvrdnutí, první vrstvy max přebrousit drobné nerovnosti,a dát druhou stěrku!Na to teprve finálku! Max dát tvrzenou perlinku (modrou) ,dával jsem ji na pochozí polystyren.plochu 2X a v pohodě,na stěnu by stačila jednou!Pkd byste opravdu chtěli 2x perlinku,tak zarohovat asi mezi obě perlinky!

mate*
hodnocení

Děkuji za rady a názory. I když ještě nejsem rozhodnut, no nějak to udělám ;)

Jinak je to zateplená stěna 12cm EPS70, lepidlo mi prodali WeberThermKlasik...

M

jabraka*

Mate,

perlinka je určená k zpevnění poslední vrstvy lepidla.To lepidlo dává stěně tu pevnost a tvrdost.Použiješ-li dvě vrstvy,naopak se do silnější vrstvy textilie spíše promačkne .

JABRAKA

mate*
hodnocení

Nevím, jestli jsme se dobře pochopili. Nechtěl jsem dávat v jednom kroku na sebe dvě perlinky, ale chtěl jsem udělat dvě stěrky (lepidlo-perlinka-lepidlo-lepidlo-perlinka-lepidlo)...

Nebo mám natáhnout silnější vrstvu lepidla bez druhé perlinky?

jabraka*

Po zaschnutí první vrstvy lepidla natáhni ještě jednu vrstvu a plocha bude určitě dostatečně pevná jako zděná stěna.

JABRAKA

Nedává se lepidlo-perlinka-lepidlo.Dává se lepidlo,správně 8 nebo 10mm zubákem na danou výšku a do toho zatlačit perlinku a rovným poté zahladit.Po zatvrdnutí se dává další vrtsva lepidla,ale již jen hladkým gleťákem (spíše nerezhladítkem).

pitrs*

další vrstvu lepidla bez perlinky na již zatvrdlou stěrku nedávej, síťovina by byla moc hluboko a lepidlo by pak na slunci popraskalo. Síťovina musí být v první třetině lepidla (od vnějšku), příliš ji nezatlačovat. A správně by zaschlá a vytvrdlá stěrka měla pružit, ne moc, ale měla!

pitrs, máte pro své tvrzení "síťovina by byla moc hluboko a lepidlo by pak na slunci popraskalo " nějakou podporu zkušeností, nebo předpisem, doporučením?

Páč na lepidlo přijde omítka..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]