Nejste přihlášen/a.
Ahojte, potřebovala bych umístit sprchovou vaničku - konkrétně se jedná o tuto: siko-koupelny.cz/... . Oslovila jsem zedníka, ale řekl si za práci 2,5 až 4k - podle náročnosti, což se mi zdá docela dost..
Navede mě někdo, kdo se vyzná, co pořídit a jak postupovat, kdybychom to chtěli udělat sami? Měním stávající sprchový kout, takže dlažba i obklad je položený, nerada bych do něj zasahovala, pokud by to nebylo nutné.
Díky.
Nevím jak ostatním, ale mi se odkaz nezobrazuje. Ta nová vanička bude mít i bočnici(tedy bok kterým se zakryje prostor nožiček a sifonu)? Nebo musíte obezdívat tu vaničku?
Jinak to není nic těžkého usadit. Vezmete, koupíte kout a příslušenství. Změříte si, jak je dlouhý šroub který bude držet k-ci pro nožky a navrtáte to. Vrták se zasouvá do vrtačky proto, aby nedošlo k provrtání vaničky, vany atd...
namontujete nožky usadíte a za pomocí vodováhy to dáte do "roviny". Ještě by tam měly být packy které se navrtají do zdi a které po sléze budou držet vaničku u zdi (nevím jestli to mají všechny typy stejné. Podíváte se do návodu). namallujete si dírky které potom odvrtáte, nabijete hmoždinky. poté zpět přiložíte vaničku napasujete sifon + dopojení, provedete poslední kontrolu vodováhou a slepíte to, přišroubujete a fertik.
pak průhledný nebo bílý silikon objedete kolem kachliček a máte splněno.
Zdravím. Pokud dodáš fotografii koupelny kde bude vanička postavená , tak tě navedu. Jenom prosím neposlouchej rady od lidí jako je ,,hlavaprasklá " nebo jak si říká. Mluví hlouposti a zbytečně mate.
Vaničku si položíš na zem a obkreslíš díru na odpad a obvod vaničky na dlažbu. Vaničku odděláš a přesně do té kresby umístíš sifon , který musíš propojit s odpadem. Pokud chceš poradit i s tím , tak na to musím mít tu fotku. Mezi sifonem a dlažbou musí být po propojení min .0,5 cm mezera. Sifon rozmontuješ . Necháš jenom tu spodní část co přijde pod vaničku + těsnění. Změříš od dlažby výšku sifonu + těsnění + 0,5 cm . A podle té výšky použiješ ytong který si ještě upravíš a ten nalepíš na dlažbu . O 1 cm méně než je obvod vaničky. Pokud budeš mít zájem to dělat podle mne , tak dej vědět , ať se tu zbytečně nerozepisiji. Pokud máš totiž sifon umístěn pod úrovní dlažby tak pak je postup jinačí - fotka.
Pokus o opravu odkazu:
--- To kopírování zdroje je pěkná otrava! (Zapomněla jsem, že kvůli "zdroji"musím odkaz napřed vložit někam do textu a teprve po odstranění "zdroje"do adresního řádku prohlížeče, takže mi odkaz nešel otevřít ani po zkopírování do prohlížeče.
Nešlo by s tím něco udělat?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.