Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Drtič na jablka

Od: xy odpovědí: 5 změna:

Je možné na el.drtiči větví,drtit jablka?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

To sice možné je,ale rozdrtit jablka,aby se dala zpracovat na mošt,asi není to pravé.Drť pro tento účel musí být mnohem jemnější,než štěpka.My jsme si drtič na jablka zhotovili,na hřídel jsme nasadili dřevěný válec,umístěný do násypky.Na válci i v násypce byly našroubovány vruty(5 mm x 60 mm),které jsou ve vzdálenostech asi 20 mm a to tak,že vruty válce se otáčejí v mezerách mezi vruty násypky.Jablka se rozdrásají na částečky asi 1 cm a padají dolú do nádoby.Hřídel je přes gumovou spojku(hadice)spojena pružně s motorem.Pak se drť nasype do látkových pytlíků a jde do lisu.

JABRAKA

hodnocení

0x
Te o nevim ale asi to nepujde není na to stavěn... Jablečná stava ... Nevim ale urcitě celé nevyleze... ;D

paw*
hodnocení

0x
Pokud myslite klasickym ,zahradnim drticem, tak to jde. Ale musite pocitat s tim, ze drtic neni z nerezu a je ho.potteba po praci dobre umyt. Ale stejne to zacne nejspis reznout.

alileta*
hodnocení

0x

Já bych to tedy taky raději nezkoušela, i když možné to určitě je. A v této souvislosti jsem si vybavila odpověď Miroslava Horníčka v Hovorech H. Ptali se ho, jestli se konvalinky dají trhat dynamitem. Odpověděl, že ano, jen je potom musíte oddělit od zbytků budov, stromů, kolejnic,... :-D

kuchtik00*
hodnocení

0x

vyrábíš kvas? :) mám to osobně několikrát vyzkoušeno, sice na hruškách, ale to je asi fuk.. větší kusy se musí před tím přepůlit, aby prošlo otvorem. ale jinak je to supr, velká úspora času, i když počítáš mytí a všechno okolo.. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]