Nejste přihlášen/a.
Zdravím chci si vyvložkovat komín ale nevím zda nerezová vložka je to pravé někdo řiká ano někdo zase ne mužete mi napsat jestli si jí tam mužu dát když chci připojit ke komínu kamna která mají výkon 8kw a spalují dřevo a hnědé uhlí? Někdo řiká že je to jen na plyn ale záleží na tloušce někde uváděj že je to i na tuhá paliva kamarád topí dřevem a ma komín vyvložkovanej nerezem flexi máte zkušenosti?
Ahoj. Plechuje se pro oba druhy paliv. Plyn i tuhá. Rozdíl je jen ve způsobu napojejí trubek. Pro plyn je to horní dovnitř do spodní. Je to kůli stékání kondenzátu do nádobky u paty komína. Pro pevný paliva je to pro odtah spalin obráceně. Jako u kamen. Je nutné použít pro vstup trubky od kotle-kamen T-kus. Vše ostatní je čuňárna.
Dobrý nesmysl. A kam teče kondenzát ve vložce na tuhá paliva? Mímo vložku? A ještě napíšeš, že všechno ostatní je čuňárna. A co tekutá paliva, ta se ti nějak ztratila.
Ahoj. Hochu, děkuji, že jsi můj popis věci nazval Dobrý. Nesmysl jsi řekl ty. Kondenzát v takhle snýtovaném vyvložkování stéká proto,že zemní plyn obsahuje dost velké množství vody-vlhkosti a ta se sráží na nedokonale ohřáté nerezové trubce. Logicky ve vnitř tý trubky,kudy ty splodiny hoření bere tah nahoru. Plynové kotle pracují v režimu přestávek. Tak se proto sopouch ohřívá a chladne. Kotle na tuhá paliva a další pracují jinak. Tam je ten komín ohřátý po delší dobu. Tak je to prostě vymyšlený a i když se ti to asi nelíbí, je to správně vymyšlený právě takhle. Tzv. ,,kominíci,, co taky dělají do oprav a vložkování komínů, dokáží dělat v týhle branži různé hrůznosti. Viděl jsem na vlastní oči, jak jedno čuně spustilo do komína al. krk, ve sklepě nad kotlem udělal díru do zdi, do ní vložil pozink. rouru a skrz ní prořízl nožem ten krk a ten pak rukou přimačkal do tý trubky do vnitř. Žádný odchyt kondenzátu a žádný kontrolní dvířka u dna komína.
Děkuju vám za upřesnění... komín se nezdá být špatný cihly se nedrolí vše je ok ale pro bezpečnost si tam tu vložku chci dát přece jenom je starej přes sto let... a je pár mm od trámu a nevim kdy se v nom naposled topilo...
já jsem komín ve kterém jsem taky nevěděl kdy se v něm naposled topilo nejdřív odzkoušel, a když normálně fungoval tak jsem na něj napojit kotel a jedu, jakýpak vložkování, nač vyhazovat peníze když to funguje a mám od kominíka provedenou kontrolu.
Zdravím řešil jsem podobný problém se starým kmínem a také se přikláním k názoru pro jistotu vyvložkovat. Dost jsem zkoumal a určitě nevložkujte flexi trubkou, ta Vám za chvíli odejde. Pokud chcete dlouhou životnost dejte alespoň 0,8mm.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.