Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozměr plotovky pro plánování?

Od: fanfafanda odpovědí: 4 změna:

Ahoj,

potřeboval bych prosím vědět, jestli plotovky mají nějaký standardní rozměr ve smyslu šířka plaňky a hlavně mi jde o tloušťka "dřeva" nebo jestli je to ruzný? Délka je m jasný, že je různá. Potřeboval bych to znát kvůli plánování materiálu na plot.

Díky moc

Fanda

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Trochu si dovolím nesouhlasit s tlouštkou od 15 mm. To je na venkovní plot zoufale málo.

Osvědčilo se mě dělat plot z "třicítek" ohoblovaných na "co to dá" a dá to většinou něco málo přes 25 mm. A šířka plotovek podle přání a možností. Pokud ti to je vcelku jedno, tak bych to dělal podle prken, aby byly všechny stejný a vyříznul se střed.

Ale dělal jsem plot i z fošen, není na to žádná norma, pouze představa majitele.

kjanik112*
hodnocení

0x

To je individuální a každý má jiný vkus. Nejlepší je projít se vesnicí, vybrat si plot, který se Vám bude líbit, a změřit si ho. Tloušťka dřeva je také různá, záleží na šířce plotovek. Z truhlářského hlediska by však měla být tloušťka plotovky aspoň 15 mm, slabší dřevo, vzhledem k povětrnostním vlivům, má menší životnost.

qqq
hodnocení

0x

určitě je to různé. zajímavé je toto

arakain77*

To je ale kýčovina,jak ten trpajzlík.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]