Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení 2 vrstvy přes sebe

Od: tomtom* odpovědí: 7 změna:

Zdravím chtěl bych se zeptat zda je možné na už jednou zateplenou zeď( izolant přilepen na lepidlo,zakotveno, perlinka stěrka) přidat ještě jednu vrstvu a zda je možné kombinovat různé materiály(vata pro kontaktní zateplení polystyren).Chtěl bych to pouze nalepit na pěnu.Bude pak nutno kotvit ještě jednou?Chtěl bych to ještě přetáhnout perlinkou a stěrkou a natřít jen barvou. Je to zeď co je pod kůlnu takže estetická stránka věci mne netrápí.Koukat na to budu pouze já a slepice.A nevadí že bude přes sebe vata a polystyren?Ta spodní vrstva je takový paskvil půl na půl polystyren a vata.Materiál byl zadarmo tak se to využilo...Vrchní vrstva by byla jen polystyren nebo musím na vatu zas jen vatu?Kvůli difůzi par aby se to třeba v té vatě nějak nehromadilo nebo tak něco...

Děkuji za Vaše postřehy.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zeptám se možná hloupě, proč zateplujete kůlnu, bude vytápěná?

hujer123*

Tazatel nezatepluje kůlnu, ale venkovní zeď domu, která tvoří jednu stěnu kůlny. Tato izolace bude tedy v kůlně, odkud jí uvidí jen majitel a jeho slepice. Chce to číst.

jabraka*
hodnocení

0x

Místnost,kde se topí jen občas,nebo slouží jako technická,je zbytečné přiteplovat.

JABRAKA

koukolik
hodnocení

0x

Můj čistě soukromý názor: kontaktní zateplení vatou bez provětrávané mezery je záludná věc. Rosný bod vzniká v zateplení a pokud nemá vlhkost kam utéct (vata zatažená lepidlem, ve vašem případě ještě připlácnutá další vrstva polyše), hromadí se ve vatě a ta postupně ztrácí izolační schopnosti.

rv*
hodnocení

0x

Malou tloušťkou polystyrénu nemá cenu zateplovat.

Při střední tloušťce polystyrénu zůstane rosný bod ve vatě a začne v ní docházet ke kondenzaci. Těžko říct, jak moc to bude vadit. Začne se zhoršovat izolační schoplost vaty -> rosný bod se přesune do polystyrénu a další kondenzace se zastaví.

Při dostatečné tloušťce se rosný bod přesune do polystyrenu a vata zůstane v suchu.

Rozložení teplot ve vaší stěně si spočítejte - třeba pomocí kalkulátoru na http://tzb-info.cz/

hodnocení

0x

dobrá odpověď je od rv.

Pokud budete dávat polyš lepený pěnou na vatu, musíte dát takovou tloušťku, aby se rosný bod přesunul do polyše. Musíte si nechat spočítat bilanci vodních par, aby byla OK.

tomtom*
hodnocení

Noo zeď je 45 cm kotovice ale krásně suchá odizolovaná.Spodní vrstva je 10cm vaty a horní jsem chtěl 10 cm polystyrenu což je možná trošku overkill ale materiál mám opět zadarmo... Ta stěna má nějakých 30m2 z čehož polovina cca je vata-pak došla vata a pokračovalo se polystyrenem.V nejhorším případě bych asi koupil tu vatu na tu část kde už je ať je to stejný...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]