Nejste přihlášen/a.
Zdravím chtěl bych se zeptat zda je možné na už jednou zateplenou zeď( izolant přilepen na lepidlo,zakotveno, perlinka stěrka) přidat ještě jednu vrstvu a zda je možné kombinovat různé materiály(vata pro kontaktní zateplení polystyren).Chtěl bych to pouze nalepit na pěnu.Bude pak nutno kotvit ještě jednou?Chtěl bych to ještě přetáhnout perlinkou a stěrkou a natřít jen barvou. Je to zeď co je pod kůlnu takže estetická stránka věci mne netrápí.Koukat na to budu pouze já a slepice.A nevadí že bude přes sebe vata a polystyren?Ta spodní vrstva je takový paskvil půl na půl polystyren a vata.Materiál byl zadarmo tak se to využilo...Vrchní vrstva by byla jen polystyren nebo musím na vatu zas jen vatu?Kvůli difůzi par aby se to třeba v té vatě nějak nehromadilo nebo tak něco...
Děkuji za Vaše postřehy.
Můj čistě soukromý názor: kontaktní zateplení vatou bez provětrávané mezery je záludná věc. Rosný bod vzniká v zateplení a pokud nemá vlhkost kam utéct (vata zatažená lepidlem, ve vašem případě ještě připlácnutá další vrstva polyše), hromadí se ve vatě a ta postupně ztrácí izolační schopnosti.
Malou tloušťkou polystyrénu nemá cenu zateplovat.
Při střední tloušťce polystyrénu zůstane rosný bod ve vatě a začne v ní docházet ke kondenzaci. Těžko říct, jak moc to bude vadit. Začne se zhoršovat izolační schoplost vaty -> rosný bod se přesune do polystyrénu a další kondenzace se zastaví.
Při dostatečné tloušťce se rosný bod přesune do polystyrenu a vata zůstane v suchu.
Rozložení teplot ve vaší stěně si spočítejte - třeba pomocí kalkulátoru na http://tzb-info.cz/
Noo zeď je 45 cm kotovice ale krásně suchá odizolovaná.Spodní vrstva je 10cm vaty a horní jsem chtěl 10 cm polystyrenu což je možná trošku overkill ale materiál mám opět zadarmo... Ta stěna má nějakých 30m2 z čehož polovina cca je vata-pak došla vata a pokračovalo se polystyrenem.V nejhorším případě bych asi koupil tu vatu na tu část kde už je ať je to stejný...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.