Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sdk pricka

Od: ttachy® odpovědí: 12 změna:
Dobry den. Mam v planu udelat sdk pricku. Puvodni podlaha je prkenna - stara, kriva a nova pricka bude napric prken. Poradite, jak nejlepe polozit spodni UW profil? Nechci, aby mezerami pod UW prochazel zvuk z vedlejsi mistnosti. Napadlo me prisroubovat na podlahu lat nebo hranol a na ten polozit UW. Vznikle mezery pod lati bych vypenoval. Nebo polozit na prkna primo UW a penu striknout pod UW nebo resit nejak jinak? Necham si poradit.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nevidím rozdíl mezi tím, že dáte na zem hranol a na něj UW profil, nebo přímo UW profil. Vždyť je to naprosto stejné. Jen navíc musíte koupit hranol. Obojí stejně musíte podlepit tesnící paskou UW.

Nevím jak velké nerovnosti budou pod příčkou, ale pěnu bych tam nedával, páč dilatací, rozdílem teplot a podobně může docházet k vrzání pěny a podlahy či plechu. Nevím skladbu podlahy, takže jen spekuluji o vrzání.

doplněno 12.11.13 17:01:

bez hranolu, dbě pásky UW a pak již nic

SDK ve styku s podlahou utěsníte kvalitním akrylovým tmelem

doplněno 12.11.13 18:45:

UW profil normáně přišroubujete ke stropu, nesmíte ale spojit UW a CW profily. SDK přišroubujete jen k CW profilu.

hodnocení

Hranol mel byt, aby byl UW na rovne plose, ale vynecham ho tedy. Mezery zitra zmerim a dodam info. Zatim diky.
doplněno 12.11.13 10:28:

Mezery nejsou tak strasne, max 5mm. Cim je tedy vyplnit? Skladba podlahy je prkno - skvara - prkno.

hodnocení

Dalsi vec - strop je rakos a prkna. Mate nekdo zkusenosti s praskanim sdk pricky, pokud k tomuto uchytim horni UW?
hodnocení

Prozatim dekuji.

hodnocení

Dobry vecer. Po procteni nejake literatury se pomalu chystam na nakup materialu na pricku. Chci, aby co nejlepe izolovala zvuk z vedlejsi mistnosti. Vybral jsem nasledujici:

Modrá sádrokartonová deska Rigips MA, UW a CW profily 100mm, Isover AKU 100mm. Na profily v kontaktu s puvodni zdi, podlahou s stropem nalepim napojovací pěnové těsnění š.95mm. Rigips páska samolepicí a spárovací tmel Vario a na finalni tmelení Rigips ProMix Mega. Je to vhodne reseni?

Jeste bych mel nakolik dotazu ke konstrukci:

1) Vzhledem k rozmerum pricky (viz obrazek) mi bude chybet na casti o delce 2,6m asi 10cm pruh od zhora dolu k prvnimu rohu. Podobne to vyjde i na nejkratsi casti pricky. Vadi takto uzky kus? Jak to co nejlepe vyresit?

2) Vyska mistnosti cca 2,9m - budu muset dat desku a pod ni jeste kus. Je treba desky nad sebou spojovat? Cetl jsem, ze se prisroubuje na desky ve spojitch CW profil mezi stojny - tedy nejakych 50cm. Jinde zase nebyla o spojovani ani zminka. Je treba to delat?

3) Rohy - musim kazdou stenu zacinat dalsi deskou? Nejde desku jen nariznout a ohnout do praveho uhlu a pokracovat za roh az k nasledujicimu CW?

Sdk pricka

0) Je to vhodne reseni?****ano, je to vhodné.

1) nepochopil jsem dotaz

2) nemusíte (ale můžete) spojovat desky kousky CW profilů.

3) Nemusíte začínat novou deskou, desku naříznete, zlomíte, odříznete a začnete od rohu znova. Nemůžete jí nehat jen ohnutou, páč musíte nastavovat kusy do vazby.

hodnocení

Upresneni dotazu 1) - sirka prvni casti steny bude 2,6m. Pokud budu davat cele desky, skladba bude 1250mm + 1250mm + 100mm. Nebo je mam riznout napr. 1250mm + 625mm + 725mm?

3) co znamena nastavovat do vazby?

Nebo je mam riznout napr. 1250mm + 625mm + 725mm***ANO

do vazby

začnete dole celou deskou na výšku 200 cm. Nahotu přijde deska výšky 90cm.

Hned vedle nejdříve začnete deskou výšky 90cm a nahoře pak 200cm.

Pochopil?

hodnocení

Chapu. Tohle jsem vedel, jen jsem nevedel, ze se to nazyva do vazby. Dekuji pane Cukrar.

hodnocení

Ma podle Vas ten modry sadrokarton prinos? Co jsem cetl, tak prodejci, ani stavebni firmy moc presvedceni o prinosu nejsou. A cena je dvojnasobna.

Co myslíte, mám se pustit bez měření do polemiky s výrobcem, že to tak není?

Osobně se modré ticho prodává minimálně. Já bych dal obyčejnou desku a silnější hlukovou izolaci.

Přeji krásný víkend.

hodnocení

Dobry vecer.

Objednaval jsem Rigips skelnou pasku a napojovaci penove tesneni, prislo mi ale nejake NONAME. Mam to vymenit nebo to byva pouzitelne? Diky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]