Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chystám se pokládat lino na prkenou podlahu, na které již jedno staré lino leži.
Prkna jsou mírně prohnutá a jsou mezi nimi 2-4 mm mezery. Na prknech je položené staré "stoleté" lino a pod nim je nejaky asfaltový papír, který je již v často používaných místech na prkna přilepen.
Otázka zní, zdali není riziko zanechat na podlaze staré lino a na něj položit lino nové. Myslím, ze při zanechání starého lina nedojde k vyšlapání nerovností do lina nového. Nerad bych ale kvuli tomu riskoval nějaké zničení lina nového.
Děkuji za odpoved
Staré lino v každém případě odstraň,očisti prkna a polož na ně sádrovláknité desky Rigidur.Přilep vhodným lepidlem a přišroubuj.Otvory zastěrkuj a můžeš pokládat lino.
Pak bude podlaha perfektní.Některá lina dnes dokážou napodobit k nerozeznání plovoučku.
JABRAKA
Jsem v podobné situaci: Rodinný cihlový domek postavený na začátku II. sv. války a první patro. Je tu sucho. Podlaha je z desek a je ve velice dobrém stavu (někdy si říkám, že by bylo zajímavé jen desky obrousit a nějak povrchově upravit). V některých místnostech je koberec někde lino. Jaká je výplně mezi stropem přízemí a naší podlahou nevím (škvára?). Není to ale moc rovné: ani samotné desky nejsou ideálně rovné (třeba kvůli prasklině), některé jsou výš, některé níž a mezery mezi deskami - z tohoto důvodu to není ideální. Koberec se ještě dá (ale i na něm jsou po čase trochu vidět obrysy desek). Lino je ještě horší (může i praskat).
Uvažoval jsem co s tím: "nějak" desky do rovna zbrousit, dát vrstvičku betonu na ně, vytrhat je a udělat celou podlahu znovu (výplň a pak betonová vrstva), ale to řešení co navrhuješ se mi líbí. Mám k tomu ještě tyto otázky:
* Položit sádrovláknité desky přímo na desky původnií podlahy nebo to ještě nějak srovnávat popř. izolovat?
* Z toho jak jsi to napsal jsem nepochopil, jestli se to lepí / přišroubovává k podlaze nebo jen navzájem.
* Vyřeší to trochu i zvukovou izolaci (dole jsou někdy slyšet naše kroky)?
Nebo ještě někoho napadne lepší řešení?
doplněno 02.05.09 19:33:Ještě mne napadlo: Dalo by se do takové podlahy použít vytápění? Samozřejmě mám na mysli to, které je určené pro sádrovláknité desky (teplovodní s teplotou do 45 °C nebo el. s pojistkou). Ptám se v podstatě, jestli by tomu nevadily ty původní desky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.