Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám problém na starou lechce se drolící betonovou podlahu chci položit OSB desky v jedné vrstvě 18 mm pero drážka musí se pero a drážka lepit k sobě chci to položit jako plovoucí podlahu bez ukotvení do země a na to položit PVC mám strach aby se na PVC neobjevili spoje OSB desek nebo jestli nedát pod PVC nějakou podložku třeba mirenol
Děkuji za odpověd
Pajo.
Dávat na drolící se podlahu cokoliv je zcestné.Už to tady jeden spoludiskutér říkal.Co tedy s tím?Skutečně spíše ty dva centimetry nivelační stěrky a po zatvrdnutí přímo PVC.Asi se ti bude zdát lino na beton studené,proto asi chceš dát ty OSB desky,Takže už bych je pokládal na pevno.Také na vystěrkovanou podlahu a šroubovat do vlepených špalíků.nebo latí.Lepení v perodrážkách nízkoexpanzní pěnou je vhodné.Samotné OSB desky už mohou sloužit jako konečná krytina podlahy.
JABRAKA
OSB desky nemají zámky jako plavající podlaha. Je reálné, že se perodrážka bez lepení rozejde, a do spár vleze i ta podložka, jak ji tam zašlapete. Většinou se lepí, někdo dokonce i bije hřebíky do drážky. a OSB taky krásně vržou na spojích...
doplněno 04.03.09 21:56:myslel jsem bít hřebíky křížem přes drážku a pero, ne do podlahy, a použít
kolářské hřebíky (brady)
M brad | ||
Délka: 12-30mm Průměr: 0,9mm Dřík: hladký | Provedení: ocel Povrch. úprava: lak |
hřebíky bez hlavičky (pinky)
ST06 | ||
Délka: 12,15,17,22mm Průměr: 0,6mm Dřík: hladký | Provedení: ocel Povrch. úprava: lak |
začal bych od podlahy. Proč nepoložit to lino přímo na ní? Protože se drolí? Pak to s OSB nebude velká výhra, bude se drolit dál jen to navíc bude křupat. Já bych začal tou podlahou, penetraci, stěrku nevím, podle stavu a na to lino. Pokud stále chcete OSB tak bych ho podložil igelitem a miralonem nebo DVD deskami, lepit D3 lepidlem v PD. Pokud se podložkou pdo OSB moc zvýší podlaha, nepřemýšlejte nad OSB v tl. 12 mm. Min 15, jinak se to bude kroutit. Je ten beton rovný? Ty OSB to nezachrání, časem se to prošlápne nebo jak se zatíží nábytkem atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.