Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Pokud spadá garáž do SJM tak jedině se souhlasem manžela. Protože budete nakládat i s jeho majetkem. Pokud je garáž jen Vaším osobním vlastnictvím, pak ano, můžete.
doplněno 10.11.13 21:19:Ano, můžete. Pak do SJM nespadá.
jsem majitelem garaze ,ale nabyla jsem jí v období manželství ,mohu ji synovi darovat?
dekuji za odpoved
Zde záleží, jaký jak jste nemovitost nabyla.
Společné jmění manželů tvoří:
Není-li prokázán opak, má se za to, že majetek nabytý a závazky vzniklé za trvání manželství tvoří společné jmění manželů.
Závazky ve společném jmění manželů mají povahu závazků solidárních, tzn., že z těchto vztahů jsou zavázáni oba manželé společně a nerozdílně.
Ale mě jde o to jestli mohu darovat garáž synovy , kterou jsem nabyla v obdobi manzelstvi ,ale je psaná na mne
ANO samozřejmě, proč byste nemohla. Stejně jako můžete koupit chleba a snist ho.
Rozvod není nic než ( bohužel) koloběh života.
Pokud na to není nějaké zastavní pravo, nebo něco jiného.
Nezapomínejte že rozvod muže trvat třeba rok.
O etice, se nebudu zmiňovat, nejlepší je dohoda s manželem atd, a taky pokud je to i jeho syn, tak domluvit se.
Ale ze strany zákona v tom není překážka. To jak se on k tomu postavi teď neřeším
Jestliže jste ji nabyla v období manželství darem, nebo dědictvím a během období manželství do ní nebyly investovány žádné peníze (opravy, malováníé, střecha, elektrika např.) můžete si s ní dělat co chcete. Stejné platí, pokud jste ji koupila a na koupi byly použity vaše peníze (např.z dědictví. Pozor NE výplata). Pokud před manželstvím, je výhradně vaše.
Pokud jste ji získala během manžeství jinak (koupě) je součástí SJM a pak ovšem by na LV měl být zapsaný i manžel. Každopádně nelze manipulovat s tímto majetkem bez souhlasu manžela.
Pokud máte pochybnosti, investujte do porady s advokátem/právníkem. Ušetřte si tím pozdější tahanice.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.