Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stará betonová podlaha v bytě

Od: mexicannos odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, v bytě jsem se rohodl vytrhat parkety nebot podlaha byla dosti zvlněná, pod nimi se nacházela tuším ipa a pod ní betonové kusy panelu viz obrázek: , nevím, jestli vyndat staré betonové kusy, liaporem srovnat a dát osb desky, poradíte mi prosím? Hlavně potřebuji, aby mne to vyšlo co nejlevněji. Tomáš.

Stará betonová podlaha v bytě
Stará betonová podlaha v bytě #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jmhad*
hodnocení

1x

Tohle bych vyhodil a srovnal novým betonem /liaporem/.Kdo ví,z čeho to pochází a co to má v sobě.Jen nějaký nový potěr to nevyrovná a vyšší vrstvu na to asi nepůjde dát.

mexicannnos*
hodnocení

Tak jsem odkryl ty betonové desky (cca 5cm tloušťka), pod nimi se nachází štěrk (cca 7cm) a pod ním je betonová deska. Můžu nechat původní štěrk a dosypat na něj liapor (cca 40mm), na ně 2x osb p-d desky 12 a 18mm křížem? Další věcí je, pokud jsem odstranil ipu, mohu dát ještě někde např. PE folii či geotextilii a dilatační pásku v celém rozsahu až po úroveň vrchní OSB desky? Děkuju za odpověď.

jabraka*
hodnocení

0x

Na tuto podlahu bych použil desky Rigidur(sádrovlákno) položené na cementovou stěrku na srovnanou podlahu.

JABRAKA

hodnocení

0x

Pokud můžete s podlahou trochu nahoru (cca 5cm?), tak bych to jen zamet, srovnal liaporem a dal 2x osb 4PD.

Jinak ta podlaha je docela unikát :)

mexicannos
hodnocení

Děkuji za odpovědi, ještě jsem přemýšlel odstranit betonové desky (resp. spíše jejich kusy) očistit je i podlahový základ a vrátit zpět, přičemž poté vylít beton tak, aby protekl až na dno a celý systém desek tak utopit a udělat souvislou vrstvu cca 5mm silnou. vyšlo by to možná levněji, ale nevim jestli se nepletu. Ani nevím, jestli budou nutné dilatační pásky což je to nejmenší, popřípadě síť na betonových deskách.

hodnocení

0x

já bych to vyvezl, štěrk v podloží částečně taky a zbytek urovnal hráběma či latí a pak doplnil polyšem a na vrch nějaké ty osb nebo sádrovlákno desky jako přípravu pro pochozí vrstvu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]