Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chci dodělali jsme betonové podlahy (klasickým způsobem) a chci do kuchyně položit lino.
Podlaha není 100% rovná, když přiložím vodováhu je pod ná uprostřed vždy nějaká ta mezírka.
Co jsem četl, tak pod lino musí být beton úplně rovný, ale stěrkovt se mi nechce, páč jsem to nikdy nedělal a tak mě zajímá, zda by pomohlo dát tam přímo nějaké lino s filcem (tloušťka cca 4mm) srovnal by ten filc trošku tu nerovnost a nebo holt je nezbytně nutné stěrkovat a nebo existuje ještě jiný způsob? Díky za odpovědi.
Rozhodně pod lino udělejte stěrky. I kdyby bylo lino na ficu, tak díky nerovnosti, by se beton drolil, křupalo by to pod nohama a lino by se časem proděravělo. když se dělá sanivelizační stěrka, tak se přebrousí do hladka a vyluxuje a na takto upravený povrh se lepí lino, nedávala bych s filcem, ale lino s izolační vrstvou, jako je NOVILON forbo-flooring.com/... , který má různé tloušťky. Stěrku např. od českého výrobce BRALEP bralep.cz/... , nebo Rakouského výrobce MUREXIN murexin.cz/... .
pokud jsi tu nivelačku nikdy nedělal tak se ti může stát že bude podlaha ještě horší. Pokud na ní nejsou velké přechody a hrany tak bych to položil . Ale dobře vylitá podlaha je úplně jiná liga
Děkuju všem za odpovědi. Bohužel já jako laik nedokážu určit, zda je ta podlaha nerovná hodně nebo málo. Na pohled se zdá být úplně rovná, žádné vystoupliny ani prohlubně tam nejsou. Není ovšem úplně hladká. Nevím, kde je ta hranice rovnosti/nerovnosti kdy se už musí stěrkovat a sám to neposoudím. Takže asi bude lepší nechat si to vystěrkovat od odborníků že?
Určitě si zavolejte na stěrku podlaháře, jelikož je třeba zatuhlou stěrku přebrousit. Ještě dávám odkaz na výrobky Forbo. V okénku "select", je k prohlédnutí i Evropská kolekce. forbo-flooring.com/...
úplně rovný se snad ani udělat nedá! Jinak lino jsem viděl položené na betonu ,kde byly prohlubně až 1CM al eto bylo spíše při zdech a nic to nedělalo,na ploše to hlavně bude vadit třeba pro postavení stlu či židlí-mohou stát třeba jen na 3 nohách.
Toliko jen můj názor a skušenost.Jinak nivelačku jsem si nedělal ani pod plovoucí,kde je to ještě horší než pod lino,nerovnosti )jak se tenkráte dělalo cca0,5cm .Měřeno asi 1,5m vodováhou.
Ps na ploše pkd tam není přímo schodek a je to jen při točení podkladáku prodřené nikdo neuvidí,pkd to není v rohu!
brůtalní je lino na dlažbě to je vidět ale běžné lavůrky to schová . Dá se říct že to je výhoda lina oproti plovoučce tj lino toho vezme hodně. pokud je to nájem nebo tu podlahu neplánuješ na doživotí tak to neřeš
Samonivelačkou lze skutečně rovinnost podlahy i zhoršit (pokud se to neumí), navíc to není zrovna levná záležitost.
Já mám na ne zcela rovném betonu jednu vrstvu OSB12mm slepené v perodrážce PU lepidlem a PVC pak na těch OSB. Mezi betonem a OSB je ještě mirelon nebo 6mm XPS, to už teď nevím. Je to zcela v pohodě už 3 roky v kuchyni.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.