Nejste přihlášen/a.
Zdravím,míje dítě mi pozvracelo gauč.je potažený látkou.Už jsem ho zkoušela vyčistit Jarem,tekutým pískem,práškem na praní a pořád zapáchá.Vyčištěný ho mám,ale nemohu se zbavit toho zápachu.Poraďte čím čím čím vyčistit?monika
Pokud je to jen trochu možné, tak ho zkuste vyvětrat a poté navonět. Pochopil jsem dobře, že už je vyčištěný? Pak jde jen o to aby mohlo být snesitelné i na něm sedět. Chápu určitě z toho radost nemáte, ale myslím, že tak do týdne to zmizí.
Já bych ho zkusila posypat granulkami -vůně do vysavače -občas to mívají v drogeriích .jsou to voňavé granulky,které se nasypou na koberec,následně vysají a tím fungují jako vůně ve vysavači.Nechala bych je tam nějakou dobu působit (na tom gauči).POZOR - zamezit přístupu dětí a dom.zvířat,aby to nepozřeli.A jak radí dotaz,větrat.
Moniko, toto je rada úklidové firmy, ale co to je čpavkový alkohol, to se přiznám, že nevím. Snad to někdo upřesní.
Zvratky10 % čpavková voda (Liquorammoniicaustici) - bezbarvá
tekutina nepříjemného zápachu. Obsahuje hlavně rozpuštěný
NH3, jen v malém množství NH4OH.viz
www.piskac.cz/pavel/recenze/TIS/CPAVEK%20%20(Ammonium).RTF OH skupina značí alkohol, tak proto asi čpavkový alkohol...Ano, čpavek vím, jenom mi nebyl jasný čpavkový alkohol. Takže tu radu asi škrtám, protože jeden ne moc příjemný zápach by se překryl ještě horším zápachem! :D Tak to bude opravdu lepší překrýt nějakou jarní vůni - možná, že bych zkusila aviváž. Snad to nezanechá flek. Díky za doplnění a přeji hezký večer!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.