Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím vyčistit gauč od zvratků

Od: moniakimi* odpovědí: 7 změna:

Zdravím,míje dítě mi pozvracelo gauč.je potažený látkou.Už jsem ho zkoušela vyčistit Jarem,tekutým pískem,práškem na praní a pořád zapáchá.Vyčištěný ho mám,ale nemohu se zbavit toho zápachu.Poraďte čím čím čím vyčistit?monika

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dotaz*
hodnocení

0x

Pokud je to jen trochu možné, tak ho zkuste vyvětrat a poté navonět. Pochopil jsem dobře, že už je vyčištěný? Pak jde jen o to aby mohlo být snesitelné i na něm sedět. Chápu určitě z toho radost nemáte, ale myslím, že tak do týdne to zmizí.

lm®

Já bych ho zkusila posypat granulkami -vůně do vysavače -občas to mívají v drogeriích .jsou to voňavé granulky,které se nasypou na koberec,následně vysají a tím fungují jako vůně ve vysavači.Nechala bych je tam nějakou dobu působit (na tom gauči).POZOR - zamezit přístupu dětí a dom.zvířat,aby to nepozřeli.A jak radí dotaz,větrat.

lidka*
hodnocení

0x

Moniko, toto je rada úklidové firmy, ale co to je čpavkový alkohol, to se přiznám, že nevím. Snad to někdo upřesní.

Zvratky
Skvrnu odstraníme roztokem 1dl čpavkového alkoholu a 6-7dl vody. Na konec propereme čistou vodou.
dotaz*

10 % čpavková voda (Liquorammoniicaustici) - bezbarvá

tekutina nepříjemného zápachu. Obsahuje hlavně rozpuštěný

NH3, jen v malém množství NH4OH.

viz

www.piskac.cz/pavel/recenze/TIS/CPAVEK%20%20(Ammonium).RTF OH skupina značí alkohol, tak proto asi čpavkový alkohol...
lidka*

Ano, čpavek vím, jenom mi nebyl jasný čpavkový alkohol. Takže tu radu asi škrtám, protože jeden ne moc příjemný zápach by se překryl ještě horším zápachem! :D Tak to bude opravdu lepší překrýt nějakou jarní vůni - možná, že bych zkusila aviváž. Snad to nezanechá flek. Díky za doplnění a přeji hezký večer!

jabraka*

Trochu nechemické.Skupina -OH neznamená alkohol,je to skupina hydroxilová.Čpavkový alkohol je alkoholizovaný roztok amoniaku.Stačí dát do 0,5 l čpavku 10 ml čistého lihu.

JABRAKA

innkas*
hodnocení

0x

Tohle jsem řešila,když náš pes měl průjem.Koberec byl čistý na pohled,ale zápach ne a ne zmizet,pomohl až odstraňovač pachů z textilií.Kdysi jsem koupila výrobek s názvem JASA,pak už jsem ho nikde nesehnala,ale vloni jsem koupila jiný v Lidlu.Poptejte se v obchodech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]