Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mikrovlnka a barevný hrnek

Od: rebel* odpovědí: 10 změna:

Zdravím,

chci si udělat v mikrovlnce perník z hrnku, ale mám jenom barevné hrnky z obrázkem. Bude to vadit, může to začít hořet nebo to nevadí. Jednou mi tam vzplanul špekáček tak proto se ptám .

Předem děkuji za odpověď.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

Špekáček vzplál po té, co jsi jej dal do MT i s kovovou sponkou. Také jsem to u sousedů viděla. Barevný hrnek ničemu nevadí.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Mám všechny hrnky barevné a běžně je v MW troubě používám. Jediné, co může být problém, je zlatý proužek.

pacourek*
hodnocení

0x

Ta záleží na barvě a z čeho ja vyroben hrnek .U obojího nesmí být vyroben z kovu

kami95
hodnocení

0x

Já myslím, že to nevadí..

jabraka*
hodnocení

0x

Barevný hrnek bez pozlacených dekorů může do MW přijít.Dokonce tam může přijít i kovový hrnek.

JABRAKA

martinhajek*
Prý tam může přijít cokoliv kovového, co má větší rozměry než polovina vlnové délky mikrovln (tedy asi 6 cm), protože od takového předmětu se mikrovlny jen odrazí. Jenže v takové nádobě by se jídlo moc neohřálo.
Ovšem nezkoušel jsem to a zkoušet to nebudu.

hodnocení

0x
když už jsme u mikrovlnek, mám doma dva druhy hrnku z ikea. střední velikost a malé, co jdou skládat do sebe.
když dám do mikrovlnky něco ohřát v tom středním, strašně se rozpálí, ze i když je obsah jen teplý, hrnek se nedá udržet. u tech malých tento problém nenastal. čím to může byt? :)

hodnocení

0x

Barevný dekor nevadí. Vadí kovový (zlatý) kroužek (či jiný uzavřený tvar - třeba čtverec). Jeden čas jsem ohříval vodu v hrnku se zlatým okrajem, který jsem na několika místech přerušil (odbrousil). Bylo to v pohodě. Ani plná kovová plocha by vadit neměla, ale radši bych to tam nedával.

hodnocení

0x

Perník v hrnku? Rebel, dejte recept! Prosím! *modla*

doplněno 10.11.13 07:42:

Kimba, moc děkuji *pusa*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]