Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Do jaké teploty lze nahodit dům?

Od: devil011 odpovědí: 10 změna:

zdravim,mohu ještě nahodit z venku dům,když bude třeba 10 stupnu venku?. Děkuji za odpovědi

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rnk*
hodnocení

2x

K tomu, aby omítka vyzrála potřebuje alespoň +5 °C. Pokud zmrzne ve stádiu, kdy je v ní voda, dojde k jejímu zničení.

doplněno 08.11.13 15:34:

Některý zedník vám to klidně udělá i za mrazu. Že to na jaře spadne ho nezajímá. tak si je spíše ohlídejte. Radši bych to nechal na jaro.

devil011
hodnocení

Díky,před 3 rokama byla dělaná nová fasáda ,ale zapomněl jsem na vlhko a na nekterých místech se to vyboulilo a spadlo tak opravuju ty místa a na jaře to chci udělat pořádně proti vlhkosti ,ale nechám to od zedníka udělat. Jsem lajk no ,ale když si něco přečtu a podívam tak to udělám i auto opravim vše sám a to mi je 22 :D. Tak každá rada dobrá :)

devil011
hodnocení

Na jaro to 100% nechám ,jen dnes jsem opravoval kousek co spadl a chybí mí ještě tak 2m na 2 .. hlavně zima aby neublížila těm cihlám o to mám obavy velké ,ale nestane snad nic domu když to nechám do jara.

rnk*

Cihlám se nic nestane. Dříve (před 20 lety) se neomítnuté domy nechávaly přes zimu vymrznout. Teprve druhý rok se omítaly. Dům se tak lépe zbavil vlhkosti. Dnes se více spěchá.

pacourek*
hodnocení

0x

U každé omýtky je to jiné,ale obecně nesmí mrznout(tzn.nad 0 stupnu )

fribble*
hodnocení

0x

Už bych to nechal na jaro, je listopad, omítka bude pomalu schnout, zdi pomalu vysychat, v noci už straší s mrazem ...

devil011
hodnocení

dík za odpovědi,takhle nahozené to mám ,ale chtěl další vrstvu udělat a zahladit potom ,jsem to blbě napsal :/

hodnocení

0x

Mráz až tak nevadí,horší je přílišné horko-omítka sprahne .pokud jsou teploty do nuly,klidně nahodit

humbucker*

Ahoj. Jak napsal Diesel, mám to taky tak vyzkoušený. Můj osobní zedník s dlouholetou praxí, se kterým jsme dělali na baráku od r. 1987 mi přes můj protest, přes poledne v listopadu nahodil podhled pod balkonem. Denní teplota bývala kolem 5-8 st. a v noci šla pod 3 až k -5 st. Do večera to povyschlo a cement tak mohl v tom vlhku zreagovat a omítka docela dobře stvrdla. Dodnes nic neodpadlo. Potíž právě bývá, když je teplo a voda z omítky se rychle vypaří. A nedojde k tý reakci s cementem.

devil011
hodnocení

tak jo díky :) moc za rady! :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]