Nejste přihlášen/a.
Nechali jste někdo přes zimu v 1000litrové nádrži (v tom kovovém rámu,snad se mi podaří přiložit obrázek) vodu?Potřeboval bych tam do jara nechat asi třetinu vody tak nevím jestli to vydrží nebo praskne.Osobně si myslím že by to vydržela ,nerad bych ale na jaře scháněl a platil novou.Jo a nádrž je pochopitelně venku.Dík za odpovědi.
Žádný tokový.
Na zimu vždycky vodu vypustím a demontuju vypouštěcí kohout, aby to nějaký hračička náhodou nezavřel.
Nádoba je plastová a plast v mrazu může zkřehnout.
Pokud tam ta vody zmrzne, tak to zdeformuje jak plast, tak ten kovový rám a jestli i praskne, záleží pouze na tvém štěstí.
Já to zkoušet nebudu.
Měl jsem tuto nádrž 5 let, ale k ničemu jsem ji nepoužíval - tudíž se ani nestaral v jakém je stavu. Byla tak do dvou třetin naplněná, nikdy jsem ji nevypouštěl, ani to neřešil a nic se s ní nestalo. Po pěti letech jsem ji daroval příbuznému. Vodu jsme museli vypustit, aby to šlo naložit na vlek. Má ji asi 3 roky a nádrž pořád drží, ale on už ji vypouští. Kdybych ji používal, asi bych ji na zimu taky pro jistotu vypustil.
Děkuji všem za názor - jen na vysvětlenou - -nádrž používáme na užitkovou vodu na chajdě , z čisté horské řeky(i sprchování a pod.) kterou přenosným ponorným čerpadlem napouštím 30metrů do prudké stráně, a na jaře je voda sněhová a kalná poměrně dost dlouho , bohužel vlastní studna není možná a byla by finančně moc náročná..Dík , ještě počkám na další rady a pak dám puntíky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.