Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zeteplit strop bez podhledu

Od: lepic odpovědí: 9 změna:

Dobrý den

Mám dotaz zda se může na strop z hurdisek přivrtat polystyrén z důvodu zateplení.

Dle zjištěných informací není strop izolovaný a sousedi bohužel dost šetří. Výška stropu je 295 cm.

Předem děkuji za vaše odpovědi.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hudzi*
hodnocení

0x

Bez problému.

jabraka*
hodnocení

0x

Jedná li se o strop pod místností,kde se bydlí,a bojíš se,že vytápíš sousedy,pak je možné polystyren nalepit na strop klasickým způsobem.(lepidlo - perlinka).Nebo se dá na nalepené desky,tady by mělo stačit jen 10 cm,a na ten pak nalepit okrasné kazety s dekorem.

JABRAKA

hodnocení

0x

tak tak vrtat je zbytečné napenetrovat nalepit já to mám tak v garáži už 10 let a nevypadá že by to chtělo spadnout

hodnocení

0x

nevidím jediný důvod proč vrtat do hurdisek.

Vy neumíte přilepit polyš bez vrtání?

doplněno 07.11.13 21:06:

víte složení stropu?

Vy dole topíte na 22°C, kolik topí sousedi? Myslíte že všechno teplo uteče k sousedům? Jaký tepelný odpor má ten strop?

doplněno 08.11.13 09:06:

složení stropu určitě nejsou jen hurdisky, ale i omítka, beton nahoře atd...

proto se ptám na přesné složení a jaký tepelný odpor má ten strop. Páč jednou se zde píše, že izolovat místnosti od sebe, pokud jsou vytápěné nemá význam a teď se radí dát tam 10 polyše a podobně.

Nahoře u stropu bude 23°C, v patře u podlahy bude 20°C.

Kdo se mnou povede polemiku o ekononomice zateplení stropu mezi dvěma vytápěnými prostory?

Všem přeji krásný víkend

lepic

Pod tím stropem budou kamna tak mám obavu aby se polystyrén teplem neodlepil a nebo dokonce nespadl na ty kamna.

Polyš určitě nespadne, když ho přilepíte tak jako se normálně lepí.

Pokud ale bude teplota na povrchu polyše delší dobu jak 70°C začne degradovat (ztrácet se..)

Všem přeji krásný víkend

lepic
08.11.13 09:17
lepic

Složení stropu je : omítka hurdisky beton a na něm lino. Co se týče teplot tak na termostatu ve výšse 120 cm bude 23°C a u stropu ve výšce 2,95 m bude odhadem 27 - 28 °C. Můžu to klidně změřit. Soused topí tak max do 21°C a nad sebou má sádrokarton a 15cm skelné vaty. Myslím že rozdíl teploty mezi spodní a vrchní plochou stropu bude asi tak 7 - 8 °C. Z tohoto důvodu uvažuji o zateplení stropu polystyrénem.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Jen bych doplnil. Ten hurdiskový strop je doufám minimálně nahozen? Už jsem ho viděl provozovat jen tak bez. A kam si myslíte, že jde natápěné teplo od sousedů? Jde logicky pod jejich strop a zákonitě ho ohřívá. Pokud dále neodchází nějakou škvírou někam ještě výš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]