Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odhlučnit pokoj

Od: muzikant* odpovědí: 9 změna:

Zdravím, jsem muzikant a potřeboval bych "odhlučnit" pokoj - bydlím v paneláku a sousedi nemají pro "umění" pochopení... Jedná se o klavír. Nevíte o nějakém materiálu nebo něčem co by nepropustilo zvuk z místnosti ven - k sousedům? Dík

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zkuste se podívat na toto:
Řada Studio Line je navržena specificky pro akustické místnosti menších i větších rozměrů či jiné uzavřené prostory nejrůznějších typů a velikostí , vyžadující dokonalé zvukové odhlučnění. Sada absorbčních panelů Studio Line je optimálním řešením při zachování velmi příznivých cenových podmínek. Panely, jež zajišťují vynikající efekt absorbce a rozptýlení rušivých frekvenčních pásem, lze použít jednotlivě či v doporučených sestavách.
Zdroj: disk.cz/...

muzikant*
hodnocení

Díky moc, jen mám obavy, že je to nad mé finanční možnosti - promyslím to. Díky.

jabraka*

Zabránit proniknutí klavírní produkce k sousedům je skutečně problém.Je to právě záležitost charakteru zvukových kmitů,které klavír vydává.Nejsou to sinusovky,jako u ostatních nástrojů,ale obdélníkové kmity.V náběhu obdélníků je ještě zákmitová špička,jejíž energie je až dvojnásobná proti celému kmitu.Proto má i vysokou pronikavost.Panely,o nichž se píše výše,jsou určeny k jnému účelu.Mají zajistit kvalitu zvuku v poslechové místnosti,případně studiu,kde jde o homogennost zvukového pole,odstranění odrazů a zákmitů.Má umožnit poslech zvuků-hudby-přímo od zdroje a nesmí být přitom ovlivněn echem.Pronikání zvuků těmito panely je vcelku málo ovlivněno.Jediné,co by v paneláku našlo uplatnění,jsou měkce zavěšené těžké desky podél stěn ve dvou vrstvách prokládané přes mezery.Klavír musí být také oddělen od podlahy měkkou podložkou.Pod deskami může být pro zachycení vyšších kmitočtů vrstva Rockwool izolace.Zabere to ovšem dost místa.Strop bude stejný a podlaha asi silný koberec.

To by bylo asi maximum,z psycholgického hlediska by to chtělo seznamovat sousedy s těmito opatřeními,aby si řekli:Ještě že nám ten hráč nehraje přímo na zeď,to bychom nevydrželi.

JABRAKA

jarmik*

Souhlas, ty panely jsou na něco jinýho - lapají reflexy. Ale stejně jen v kmitočtech podle tloušťky. Basy se lapat skoro nedají.

honza123*

a co to polepit platama od vajec. Už jsem to někde viděl.

doplněno 01.03.09 21:46:

ještě jedna Věc. i kdybyste místnost odizolovali sebevíc, zvuk ještě bude pronikat po trubkách od topení. Bydlím v paneláku, tak to znám.

doplněno 03.03.09 20:24:

ještě jedna rada. Koupit si el. klávesy a sluchátka. ale klavír asi bude mí trochu jinej zvuk. To víte, já mám hudební hluch.

marek62

Ja souhlasim s nize zobrazenou odpovedi od Honzy. Resil jsem neco podobneho, ale nejlevnejsi reseni bylo koupit elektricky klavir, ma pravou klavesnici, takze se na tom hraje stejne jako na piano. Ja kupoval starsi nastroj, ktery mel nakupni cenu pres sto tisic, ale mkoupil jsem ho ohrany za dvacet. K tomu jsem dal dceri kvalitni repro se subwooferem (puvodne urcene k pocitaci), hlasitost si nastavi jak potrebuje, pripadne nasadi sluchatka. Mrkni na bohemiapiano.cz/.... Novy se koupi uz za 23 000 Kc, to muze byt min nez komplikovane (a stejne jen napul fungujici) zatlumeni, zvuk bude naprosto realisticky.

jarmik*
hodnocení

0x

Obávám se, že řešení není. Basy pronikají skrz zeď snadno a utlumit prakticky nejdou. Slyšel jsem, že virtuozové někdy trénujou na němou klaviaturu.

muzikant*
hodnocení

bohužel virtuós nejsem a němou klaviaturu bohužel taky nemám, ale díky

kejki
hodnocení

0x

Nejsem muzikant, takže to berte s rezervou, ale co začít u samotného klavíru? Tzn. podložit silent bloky a obalit? Můžu říct, že siréna alarmu přikrytá dvěma duchnami po babičce jen tak divně cvrliko-pištěla. Dělníci to neuměli vypnout, ale dělat v tom rámusu nešlo... Takže snížíte intezitu i pro sebe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]