Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,má prosím někdo přímou zkušenost s ventilátorem na krbová kamna?
Např.tento typ,i když tyto ventilátory jsou velmi podobné.Zvažuji jeho koupi a zajímala by mě opravda rada někoho,kdo ho má doma,zda-li opravdu pomůže "rozprostřít"teplotu i do vedlejších místností.Děkuji moc za odpovědi.
Dobrý deň
Neviem či Vám tento ventilátor pomôže, ale poradím Vám tak ako poradil mne kamarát.
Ked máte osadenú krbovú vložku a spravené rozvody tak je lepšie aby ste naháňal studený vzduch spodom k vložke.
Ten tlačí studený vzduch okolo vložky a horúci vzduch tlačí hore do rozvodov.
Samozrejme ventilátor je s termostatom.
Ten odkaz se mě neotevřel .Jinak nejlepší je stropní ventilátor . Pustíte ho opačně ,aby nasával vzduch ke stropu a teplý se bude vracet okolo stěn dolu.Taky pomáhá foukat chladný vzduch ze sousedních místností do místnosti s kamny. Dáte za dveře do chladné místnosti na zem stolní ventilátor a budete foukat chladný vzduch směrem na kamna .Teplý pujde samovolně do studené místnosti (je lehčí)
Tento krbový ventilátor mám přímo doma na litinových kamnech. A můžu říci, že v rámci jedné velké místnosti to ještě jde. Uhlopříčkou od kamen cca 4 metry to zvedne teplotu o cca 1 - 2 stupně, víc bohužel ne. Pokud si spočítáte cenu, tak já bych ho už zřejmě nekoupil. Pokud budete chtít teplý vzduch do okolních místností, tak s tímto vůbec nepočítejte. Navíc je potřeba kamna pořádně rozpálit aby se vůbec ventilátor točil, počet otáček není zas tak vysoký aby vůbec teplý vzduch rozšířil dál.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.