Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ventilátor na krbová kamna

Od: myska2013* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,má prosím někdo přímou zkušenost s ventilátorem na krbová kamna?

Např.tento typ,i když tyto ventilátory jsou velmi podobné.Zvažuji jeho koupi a zajímala by mě opravda rada někoho,kdo ho má doma,zda-li opravdu pomůže "rozprostřít"teplotu i do vedlejších místností.Děkuji moc za odpovědi.

gas.cz/...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

avena*
hodnocení

1x

Dobrý deň

Neviem či Vám tento ventilátor pomôže, ale poradím Vám tak ako poradil mne kamarát.

Ked máte osadenú krbovú vložku a spravené rozvody tak je lepšie aby ste naháňal studený vzduch spodom k vložke.

Ten tlačí studený vzduch okolo vložky a horúci vzduch tlačí hore do rozvodov.

Samozrejme ventilátor je s termostatom.

jendad
hodnocení

0x

Ten odkaz se mě neotevřel .Jinak nejlepší je stropní ventilátor . Pustíte ho opačně ,aby nasával vzduch ke stropu a teplý se bude vracet okolo stěn dolu.Taky pomáhá foukat chladný vzduch ze sousedních místností do místnosti s kamny. Dáte za dveře do chladné místnosti na zem stolní ventilátor a budete foukat chladný vzduch směrem na kamna .Teplý pujde samovolně do studené místnosti (je lehčí)

mh*
hodnocení

0x

Tento krbový ventilátor mám přímo doma na litinových kamnech. A můžu říci, že v rámci jedné velké místnosti to ještě jde. Uhlopříčkou od kamen cca 4 metry to zvedne teplotu o cca 1 - 2 stupně, víc bohužel ne. Pokud si spočítáte cenu, tak já bych ho už zřejmě nekoupil. Pokud budete chtít teplý vzduch do okolních místností, tak s tímto vůbec nepočítejte. Navíc je potřeba kamna pořádně rozpálit aby se vůbec ventilátor točil, počet otáček není zas tak vysoký aby vůbec teplý vzduch rozšířil dál.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma ventilátor na kamna

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]