Nejste přihlášen/a.
Jak vysoko mám namontovat pohon křídlové brány - do středu nebo dolů už jsem zhlédnul mnoho videí a měly to zhruba 50cm od země ale jiní uprostřed brány v manuálu jsem taky nic nevyčetl není lepší ke středu brány kvůli lepšímu rozložení síly pohonu nebo je to jedno
dava se na vzpěru brány já ji mám cca v 1/3 brány jinak je to v podstate jedno jde spíš o estetiku.vrata nejsou tak tezka.
S ohledem na sníh raději výše, moje zkušenost. Na druhou stranu existují i pohony zapuštěné pod úroveň terénu.
proč výše? než otevře vrata tak stejne musí odklidit sníh a všechnho to je vodotěsné... nechápu proč výš? pokud bude mít jen metrová vrata na výšku dá pohon do 1/3 je cca 30cm od zeme, chcete snad na příjezdové ceste nechat 30 čísel snehu a hrnout to vratama?
Nechci měřit výšku sněhu, než zmáčknu tlačítko. Psal jsem, že je to z mé zkušenosti. Firma, která mi to namontonala, mě přesvědčila, že to má být dole. Tak to mám 15 let dole a v zimě jsou problémy ze sněhem. Toť vše. Dnes bych šel do pohonu pod úrovní vrat, když už by to měla být křídlová vrata.
doplněno 07.11.13 16:29:Jo, teď jsem si vzpomněl proč dole. Mám dvoukřídlá vrata, uprostřed je doraz, tak aby se křídla nekřížila, když narazí na doraz. Po čase by se vrata mohla deformovat trvale.
doplněno 08.11.13 08:14:Pořád nechcete pochopit, že já to v zimě při sněhu vidím, vy ne. Nejsem z Sahary, abych nevěděl, že když sníh uklidím, nebude dělat problémy. Co však vím narosto jistě je, že kdybych měl pohon výše, bylo by těch problémů méně. To je důvod, proč ze zkušenosti radím pohon raději výše.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.