Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podlaha v podkroví

Od: valdik007* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, chci dělat rekonstrukci pokoje v podkroví starého domu, pokoj se nachází v části domu, která byla přistavena později (někdy v 80. letech). Podlaha v tomto pokoji je z hurdisků zalitá betonem, alespoň si to myslím. Jde o to, že tato podlaha v přistavené části je v podkroví o 30cm nižší, než ve zbylé části domu. V přízemí pod uvedeným pokojem je normální omítnutý strop, tento zde však zateplit nemůžu, jelikož zde již není místo - výška stropu 240cm, je zde ložnice a koupelna. Proto prosím o radu jak zvýšit podlahu v pokoji v podkroví a dodatečně ji zateplit, pokoj bude v budoucnu obydlen a rovněž bude vytápěn (podlahové topení neplánuji).

Kamarád mi poradil, abych normálně na podlahu v pokoji v podkroví položil podlahový polystyren a pak OSB desky nebo přímo plovoučku, ale radši se zeptám na vaše zkušenosti. Přikládám fotografii podlahy v pokoji v podkroví, na které je vidět výškový rozdíl. Finální výška podlahy v tomto pokoji samozřejmě nemusí být stejná jako ve zbylé části podkroví, důležité je pro mě hlavně dodatečné zateplení.

doplněno 06.11.13 20:08:

Předem děkuji za vaše odpovědi, hlavně za ty, které mi s rekonstrukcí pomohou.

Podlaha v podkroví

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

No jestli se bude topit nahoře i dole tak je zateplení zbytečné

valdik007*
hodnocení

No nahore se jednou topit bude, ale otazka za jak dlouho:))

hodnocení

0x

Pokud se jedná hlavně o vyrovnání podlahy, použijte EPS 100Z

doplněno 07.11.13 12:14:

Pochopil jste dobře

Nejlůevnější hmotu, EPS 100Z na to OSB, mirelon a pak Vaší plovoučku. Jen upozorním, že plovoučka vyrábí hluk při chůzi..

valdik007*
hodnocení

Pane Cukrář takže EPS 100Z, na to třeba OSB desku, kročejovou izolaci Miralon a pak plovoučku či přimo na OSB desku linoleum?

paw*
hodnocení

0x
Co chcete mit za podlahu? Lino/ plovouci? Tak bych udelal falesnou deskovou podlahu na tramcich. Meziprostor vyplnit vatou.
valdik007*
hodnocení

Linoleum nebo plovoučku, ješte nevím.

rnk*
hodnocení

0x

Dnes se výškový rozdíl většinou vyplní polystyrenem a na to se udělá beton.

Pokud dole budete topit tak můžete jen udělat podlahu z trámků a prken. Jakoukoliv izolaci tam dávat je zbytečné.

doplněno 06.11.13 23:06:

Znovu jsem si přečetl dotaz a zdůrazňuji:

Strop mezi vytápěnými místnostmi dole a vytápěnými místnostmi nahoře se nezatepluje. Bylo by to naprosto zbytečné.

Je pozoruhodné jak je nesmyslný názor, že zateplen má být každý strop, rozšířen. A to i mezi velmi inteligentními lidmi. Často když počítám tepelné ztráty tak mi hrdě oznamují, že do toho stropu dali 30 cm velmi kvalitní minerální vaty. A já jim na to řeknu, že mě to nezajímá, protože je tam ta vata k ničemu... Máte vidět ty obličeje.

doplněno 07.11.13 12:25:

No jo, však jsem psal, že se to dnes tak dělá. Ale bez betonu nahoře bych to nechtěl. Viz odpařování toxických zpomalovačů hoření. To už jsme probrali zde: poradte.cz/...

rnk, souhlasím že tepelná izolace je úplně zbytečná.

Ale zde se hlavně jedná o vyrovnání výšky podlahy. proto navrhuji polyš, páč je to levnější a rychlejší, nežli trámky...dřevěnou podlahu..

doplněno 07.11.13 12:31:

suchá výstavba bez betonu je lepší. Beton je porezní, přes něj projdou plyny..

Ale ať se každý rozhodne sám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]