Nejste přihlášen/a.
Zakoupili jsme starší rodinný dům cca z roku 1940. Komín byl postaven v přízemí, ale dům je pod komínem podsklepen. Kdysi byla na komín napojena kamna, posledních cca 10 let plynový kotel, a proto byl komín vyvložkován hliníkovou vložkou. Pro klidnější spaní uvažujeme nad demolicí tohoto starého komínu a postavením nového, Z důvodu, že je pod ním sklep ale hledáme co nejlehčí komínový systém. Při hledání jsem nalezl komíny Effe Due. Zdají se být pro nás ideální díky tomu, že je možné ho stavět na betonovou podlahu (nemusí se dělat žádný základ). Máte někdo se systémem Effe Due zkušenosti?
Díky za rady.
Ahoj. Zkušenosti s Effe Due nemám. Ale měl by jsi k dotazu přidat info o tom, jestli ten nový komín založíš na podlaze přízemí, nebo v suterénu? Když chceš mít klid co se odvodu spalin týče, odstranil bych ten hliník a vyvložkoval bych ho nerezem ve skladbě k tomu určené. Pak se nemusí nic bourat a investovat do zdění. Záleží na stavu starého telesa komínu. Možná by stačilo ho okopat a jen znovu nahodit a naštukovat.
Komín bych zakládal v přízemí, kde je teď. Problém je, že u klasické komínové skládačky je nutný betonový základ atd., zatímco tenhle effe due ho nepoztřebuje, protože je podstatně lehčí.
Nad vyvložkováním nerezem jsem také přemýšlel, ale co jsem kde vyčetl, tak vložky jsou pouze jakoby prodloužení životnosti komína. Teď budeme rekonstruovat a nechci za 20 let komín bourat, když už bude všechno postavený.
Ještě info navíc - na komín bude připojen plynový kotel a uvažujii, zda ho nenapojiit až na půdě - kvůli hluku (komín vychází buď do místnosti nebo chodby.
Nebo máte i jiné varianty, jak vyřešit stavbu nového komínu pro plynový kotel, který vede prostředkem domu, stojí na cca 15 cm betonové podlaze a pod komínem je sklep? Klasická stavebnice je prostě moc těžká.
Myslím ,že asi řešením je nerez .Bud komíny BLK .Ty jsou lehčené porobetonové tvarnice 30*30cm s vnitřním nerezem 150mm nebo komplet nerez.
A kolik je tak cena takového komínu? Přiznám, že už z toho blbnu - o komínech čtu už přes 14 dní. Z komplet nerez komínu moc nadšený nejsem - přece jen tomu "vypálenému" Effe Due věřím trošku víc - nevýhodou je ale, že klempíři musí oplechování nadstřešní části udělat nějak za pomoci silikonu - nesmí do komínu nic zatloukat ani zavrtávat.
Jak jste vy řešili nový komín místo starého při rekonstrukci domu, přičemž je ale komín uprostřed domu a tato část je zároveň podsklepena? Pořád uvažuji nad Effe2, ale je málo praktických realizací a recenzí od lidí, kteří tento komín mají. Děkuji.
Ahoj. Tak jsem se sem ještě vrátil, a tak mě napadlo, že když to chcete napojit někde na půdě, tak co tam dát rovnou kotlík s turbem přímo do zdi. Turbo příjde kolem 3-4 tisíc a to je podstatně méně než celý zděný komín z přízemka. Někdo si tu plechovou trojkombinaci nechává přilípnout i ke štítové zdi. Tak si nech zdarma zadat nějaké řešení od firem, co se tím zabývají. Porovnat se dají i ceny za ta dílka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.