Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spoj odpadního potrubí

Od: kubajz odpovědí: 8 změna:

Zdravím, mám problém v naší kuchyně (nedělali jsme já my). Odpadní potrubí z dřezu je provedeno z plastu a od sifonu divně spojováno. Ve styku je nějaký tmel, lepidlo, hmota (viz foto), který se v současnosti drolí a velmi drobně prosakuje. Při dotyku je hmota neustále vlhká. Jak toto opravit? Odlopnout stávající materiál, očistit a čím zajistit? Lepidlo, tmel, silikon? Děkuji za pomoc.

Spoj odpadního potrubí
výtka
Upozornění od sys hejkal 07. 11. 2013 14:07:36
Nějak se to zvrhlo! Tazatel si už má postup opravy z čeho vybrat. Ostatní výměny názorů mimo mísy ho zřejmě nezajímají...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vypadá to jako děsný patlámo - patlámo. Nejlepší by bylo změřit a nakoupit v bau... pořebné trubky a udělat to znovu. Prodávají dost různých vhodných zahnutí i redukcí, stojí to pár korun a jen se to nasouvá na sebe, má to gumové tesnění, nic se lepit nemusí.

pfpetr*

ten váš spoj vyčistit případně zaříznout a dle rozměru vložit obchodcerpadel.cz/... pokud bude potrubí krátké tak prodloužit triker.cz/...

radil*
hodnocení

0x

Jak píšou ostatní, předělal bych to jak to má býžt, není to nic složitého. Jinak ta hmota bych typoval, že jde o tzv. sloní hovno, nevím, jak se to jmenuje oficiálně, ale patlalo se to mezi panely a kdo k tomu měl přístup, tak to cpal, kam se dalo :)).

moto*
hodnocení

0x

Oloupejte a ořežte hmotu která je na povrchu a trochu povrch očistěte. Potom vezměte sanitární silikonový tmel, postupně natírejte a bandážujte obyčejným obvazem. Udělejte pořádnou bandáž z několika vrstev jako na bolavé noze, v místě spoje nejsilnější a na okrajích do ztracena, po zatvrdnutí máte navždy pokoj. postup také dá nazvat laminování. Ještě lepší než obvaz je jemná řídká skelná tkanina která se používá na laminování do polyesterových pryskyřic, ta bývá ale hůře dostupná než obvaz. Doporučuji dělat v rukavicích, při bandážování je třeba uhlazovat a silikon jde špatně z kůže.

Takto jsem již opravoval pár věcí a vždy OK. Akorát jsem také musel vyslechnout pindy odborníka instalatéra který byl zpruzen, že jsem mu nedal vydělat pár stovek za výměny potrubí a opravil za 20 minut práce a nějaký silikon z kartuše.

Ale fuj! To je fušeřina *blee*. Na to, aby se mi taková "oprava" nelíbila ani nemusím být instalatér.

moto*

Nechápu v čem je fušeřina, když to pěkně uhladím, vypadá do slušně a těsní perfektně, spoj je i pružný. Rozhodně lépe než původní který by zřejmě zůstal, kdyby nezačal sáknout. Nepovažuji to za žádnou fušeřinu ale mazanou vychytávku.

doplněno 06.11.13 19:20:

@pfpetr tak jak čistili odpady před tím, podle toho jak letitý spoj na fotce vypadal, asi to nebylo nutné

páska je nespolehlivá, časem může začít sáknout

kilo za kartuš silikonu snad není závratná suma, doma mi nikdy nechybí

Účel světí prostředky, že... Taky bych to raději udělal pořádně.

pfpetr*
moto a jak to resis kdyz chces odpad vycistit? S opravou jak to ma byt se vejde do 50kc tak proc kupovat silikon za 120 . Kdyz jsem bydlel ve 20 v prvnim najmu tak me stejnou sluzbu jako tvuj silikon udelala izolacka za 8kc spravne ale neni samozrejme ani jedno

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]