Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náhradu za škodu vs amortizace

Od: poctivost odpovědí: 5 změna:

Při odřezavani eletricke konzoly nám shořela střecha.Pojisťovna, velke společnosti jenž toto řezaní provaděla,nám vyplatila třetinu častky z odhadu a ohání se AMORTIZACI.Prosím Vás poraďte mi někdo co mám dělat.Marie

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

3x

Paní Marie, zkuste uplatnit doplatek odhadu škody u společnosti, která tuto škodu zavinila. To byla přeci její vina, jinak by Vám její pojišťovna nevyplatila částečnou náhradu škody. Určitě se nejedná o malou částku, takže by se Vám vyplatilo navštívit se všemi doklady advokáta a požádat ho o posouzení. V případě, že po opravě domu máte finanční problémy, navštivte nejbližší občanskou poradnu, kde Vám poskytnou radu bezplatně. Ale je samozřejmě potřeba mít sebou veškeré doklady k tomuto případu. Na této adrese si můžete vyhledat nejbližší občanskou poradnu: www.obcanskaporad/... . Ať Vám to dobře dopadne! Hezký večer!

poctivost
hodnocení

Děkuji Vám za radu,budu se podle ní řídit.Je však smutné,že v naší společnosti se všichni ohání AMORTIZACÍ a neberou v úvahu člověka,jeho zdraví a čas, který ztrácí při řešení takovýchto problémů za které vlastně nemůže.A kde je moje AMORTIZACE za to všechnu starost,nervy a dobu nemoci tento objekt používat,tím to problémem se asi nikdo nezabývá.

Přesto Vám mnohokrát děkuji!

Marie

honza123*

hezky jste to řekla: "A kde je moje AMORTIZACE za to všechnu starost,nervy a dobu nemoci tento objekt používat,tím to problémem se asi nikdo nezabývá"

hodnocení

3x

Liduška Vám radí dobře, dojděte za právníkem.

Je málo informací, tak obecně:

Máte náhradu na náhradu škody, nikoliv náhradu cenu za opravu, nebo nezákonné obohacení. Polopatě, když máte něco funkční, ale opotřebené, není to nové, dojde ke zničení. nemůžete chtít zadarmo NOVÉ. Respektivě chtít můžete, ale ten druhý to nechce zaplatit.

Opravdu předejte to právníkovi k nahlednutí do spisu.

kejki
hodnocení

0x

Bohužel je to tak, když vám někdo nabourá auto, dostanete taky jen cenu starého blatníku a kupit musíte nový... Tam se to má změnit. Jenže, ještě dostanete taky peníze za náklady na výměnu - to ve vašem případě znamená, že potřebujete poradit s advokátem a uplatnit náklady na instalaci nové střechy. V každém případě na tom budete finančně tratit, protože místo staré budete mít novou střechu a ten rozdíl půjde z vašeho. Že jste se o výměnu střechy neprosili nikoho nezajímá...Bohužel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]