Jaky drez do kuchyne?

Od: Datum: 05.11.13 16:32 odpovědí: 8 změna: 06.11.13 18:59

Prosim Vas o Vase zkusenosti -novy kuchynsky drez-Jaky?Z granitu-porcelanu-nerezu?Jake mate postrehy-rady i negativy?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 05.11.13 16:38

Vyberte si ten, který se líbí vám. Kolik dostanete tady odpovědí, tolik názorů. Já jen poradím, pokud jste cholerik a třískáte nádobím, tak rozhodně ne ten porcelánový.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: fribble*
Datum: 05.11.13 16:42

Nerezový s odkapávací plochou - mám doma a nedám na něj dopustit.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 05.11.13 16:53
avatar

Jojo, s odkapávací plochou ;) Materiál je lhostejný. Raději levnější + myčka. Na tu nedám dopustit zase já.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: rnk*
Datum: 05.11.13 16:42

deska žula, dřez asi nerez.

http://www.granitholec.cz/cz/material/zula/

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 05.11.13 17:09
avatar

Já jsem si do nové kuchyně (nyní staveniště :() objednala dřez granitový. Je prý nezničitelný, pravdu ukáže až skutečný ďábeslký provoz ;)

Ohodnoceno: 0x
 
Od: jm*
Datum: 05.11.13 18:08

Já jsem pro nerez. V kuchyni mám nerezový, zvažuji koupi myčky,jelikoš mě nebaví mýt nadobí ručně :D

Ohodnoceno: 0x
 
Od: host
Datum: 05.11.13 19:35

Nový dřez místo původního? Pak se stejným rozměrem, aby se do původního otvoru vešel.

Ocelový smaltovaný je klasika, pokud se na dno vkládá plastová mřížka, dost dlouho se neodře a vypadá i po několik desítek let dobře, rozhodně se neprodře a nereziví.

Nerezový je výborný, ale chce to ho šetřit, opět neodřít a neporýpat, na dně opět mít plastovou mřížku, na lesklém nerezu je to hodně vidět. A také to chce ho vždy po mytí nádobí utřít dosucha hadříkem.

Podle dřezu se také kupuje odtok se sifonem. Nový nerezový má větší průměr, než starší ocelový smaltovaný. To jen tak na okraj, pokud má být instalace jednoduchá i pro laika.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 06.11.13 18:59
avatar

Mám nerezový dřez Franke s odkládací plochou, hluboký 18 cm. Cením vypouštěcího sítka (průměr cca 8 cm) se středovou nožičkou, které po zatlačení funguje jako špunt. Snadno se čistí od zbytků jídla. Skvrny po zaschlých kapkách jsou nepříjemným jevem na nerezu, je třeba je otírat a dřez občas něčím vyčistit. Do porcelánového nebo ocelového smatovaného bych nešel, hrozí riziko odprýsknutí při pádu omývaného předmětu.

Ohodnoceno: 1x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.