Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Protéká splachovací nádržka

Od: matrix* odpovědí: 8 změna:

Zdravím zdejší rádce, mám dotaz. Protéká mě splachovací nádržka. Ventil neuzavírá. Neví někdo čím, by to mohlo být? Jedná se o splachovadlo T-2443. Děkuji za přínosné odpověďi. az-koupelny.cz/...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rnk*
hodnocení

1x

Můžete to opravovat jak vám radí ostatní, ale budete to dělat často a hodně vody proteče...

Já vám doporučuji ten ventil vyměnit. On to totiž dělá často. Nahraďte ho tímto a máte klid.

stavbaeu.cz/...

doplněno 05.11.13 23:30:

Ten odkaz jsem viděl a proto jsem vám navrhl tento. Já jsem to tak nahradil a pasoval. Aby taky ne, když je to originál doporučený výrobcem splachovače.

Ale je to vaše věc co si koupíte.

matrix*
hodnocení

Já mám pocit, že tento typ by tam asi nepasoval. To je úplně něco jiného. V mé první otázce je i odkaz na typ splachovače, ale přesto díky za radu.

jmhad*
hodnocení

0x

zavřít přívod vody,odpojit hadici,vymontovat uzávěr i s plovákem,ten opatrně rozebrat a pamatovat si,jak bylo složeno,všechny součástky omýt a očistit a opačným postupem zase vše složit.Ale pro jistotu si předem do tohoto splachovače koupit kuželku uzávěru-je to taková drobná věc /pokud to ještě prodávají/ a tu vyměnit.Nic se tím nestane.

figurek*
hodnocení

0x

Možná že váš ventil není namontovaný přesně kolmo. Pak po nějakém čase začne drhnout a neuzavírá.

Druhá možnost je, že váš ventli už má něco za sebou a je zanesený vodním kamenem. Takový ventil nečistěte a neopravujte, protože ho stejně nevyčistíte a neopravíte. Kupte nový.

isteron
hodnocení

0x

Najlepšie a najrýchlejšie je vymeniť celý napúšťací ventil. V starom už budú zanesené tesnenia, membrána a spodná ihla. V membráne je dosť malá dierka. Nový bude aj správne nastavený a výmenu máte rýchlo hotovú.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Určitě ta jedna jediná nejlepší možnost je tu věc vyměnit za novou. Časy, kdy jsem je trapně a marně čistil jsou už dávno pryč. Co jsem začal dělat je to, že si k měněným věcem píšu neslibatelným fixem datum montáže. Na všechno. Některé věci se pak zdají jako dost velký držáky. Např- úsporka víc jak 11 tis.hodin nepřetržitýho provozu.

hodnocení

0x

tak jak píše většina nečistit je to na chvilku koupit nový. Mě tenhle vydržel vždy rok teď mám kovový 2roky a O.K. Ale já mám hodně tvrdou vodu

matrix*
hodnocení

Všem tisíceré díky za rady, tak tedy koupím nový. Tento mám 27 let a asi 2 krát jsem to čistil. To je myslím úspěch a svým způsobem i unikát, že to vydrželo takovou dobu. Mějte se všichni dobře a ještě jednou díky za rady. :)

doplněno 05.11.13 23:21:

Jo a samozřejmě jsem to celé vyčistil a přesto to nefunguje.:(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]