Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Střešní krytina cembrit

Od: ds odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, uvažujeme o rekonstrukci střechy . Máte někdo zkušenost se střešní krytinou Cembrit vlnitý eternit?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rnk*
hodnocení

2x

Nevěřte tomu, že to vydrží stejně jako původní eternit s azbestem. Lidé co to dali na střechu jsou dost nešťastní. Raději vyberte jinou krytinu. Třeba pálená taška vydrží více než 100 let.

doplněno 05.11.13 13:13:

Eternit nebrat!

jabraka*
hodnocení

1x

Střešní krytiny z Cembritu-cementovláknité krytiny - výrobek Eternitky v Berouně - má mechanicky stejné vlastnosti jako asbestový Eternit.

JABRAKA

fribble*

Jenom vydrží z bídou 1/4 doby než původní eternit s azbestem - vlastní zkušenost se šablonami.

radil*
hodnocení

0x

Pokud někdo tvrdí, že cembrit vydrží stejně jako azbestový eternit, tak buď není při smyslech, nebo o problému absolutně nic neví. Každý, kdo má alespoň minimální zkušenosti s oběma potvrdí, že Cembrit vydží kolem 20% životnosti klasického Eternitu. Osobně doporučuju nebrat a rychle pryč od toho. To už vyjde mnohem laciněji nějaký kan.šindel nebo obyčejná IPA. Životnost stejná, ne-li větší a náklady neskonale menší.

jendad

dal jsem na chaloupku kanadský šindel , a žadný problém. Okolo baráku co chodím dali ten cembrit , tak ho po cca 5 letech vyměnily (asi byl v záruce) . Kanadský šindel jsem naklepal sám . Na ten cembrit bych si asi netroufl. Takže hřeje mě u srdce už dvojitá uspora :) Holt kanadský šindel je jen dvojitá lepenka(překládájí se vrstvy) . A když asi skončí životnost , naklepu další vrstvu . Další usporu vidím v tom , že se nemusí kupovat speciální doplnky(hřebenáče) .Ty šindele si natvarujete podle libosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]