Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám čerstvě zrekonstruovanou kopelnu, ale po necelém týdnu mi začala z levého přívodu sprchové baterie kapat voda. Po sundání rozetek a opětovném připojení baterie jsem viděl, že voda neslzí ze závitu u roháčku, ale přímo v přívodu ve zdi (pro ilustraci je to nějaký podobný tomuhle: ekoplastik.cz/... Voda sákne z místa, kde se plast stýká s kovovou vložkou.
Nevíte někdo, co s tím? (Jiného než v nové koupelně vymlátit kachličky po délce přívodu, aby šly dost vyhnout trubky a navařit na to nový držák baterie?)
Díky za jakékoliv rady, hezký den,
Pavel
Řešil jsem úplně stejnej problém. Zkoušel jsem česání, izolační pásky apod. Nakonec se to stejně muselo vytlouct. Přeju ti pevné nervy...
šance že bude špatnej zástřik je tak 1:100, zatím jsem se s tím setkal jen jednou, a to už jsem jich pár taky namontoval.
A co jsi s tím tehdy dělal? Jak to vznikne? Přímo z výroby, nebo je to nějaká chyba při montáži?
Moc tomu nerozumím. Máte tam tedy roháček nebo baterii? Každopádně chyba bude na 99% v napakování. Takže vyšroubovat, strhat staré těsnění ze závitu, přepakovat nejlépe koudelí nebo těsnící páskou ala Loctite určitě ne teflonouvou páskou, to je uplně k ničemu. Pokud je závit čistej, malinko ho přejet listem pilky na železo, tak jako poškrabat, aby byl drsnější a těsnění se z něho nesvlíkalo.
Bohužel nevím, jak lépe to popsat... v odkazu, který jsem uvedl, je vidět kus, ze kterého to teče (až do něj je připojen roháček a do něj baterie, ale to je v pořádku). Voda slzí přímo z kusu, co jsem odkázal, z místa styku plastu s vtaveným kovovým závitem...
No jestli je poškozenej zástřik, tak jedině vybourat a navařit znova. HLAVNĚ proboha nebourejte půl zdi, aby se daly ty trubky vyhnout ven ze zdi! To je uplně zbytečný. Pokud tam máte ten nástěný komplet, co jste postoval nahoře, tak vysekejte jen tolik, abyste se dostal na navaření trubek do kompletu. Ustřihněte to co nejblíž tomu kompletu a navařujte tak, že si rozhodíte ten komplet na dvě části a nahřejte chvilku trubku, pak chvilku zástřik, pak zase trubku a a zase komplet a tak furt dokola, dokud nebudou mít obě části optimální teplotu, pak to jen zašoupnete do sebe a jest hotovo.
Ahoj. Jak tu píšou kolegové nahoře, to asi bude. Občas se fakt stane, že se ten zástřik protočí, nebo je prasklý plast na něm. Jsou to jen věci. I raketoplány padaj a je jedno jestli letí nahoru, nebo domů. Když svařuji ty plastový díly, a je to možný, nechávám mezi nimi kus místa pro další případný střih nůžkama a další svár a tak potom je tu možnost příště podle potřeby něco opravit nebo vyměnit. Párkrát se mi to hodilo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.