Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké uhlí koupit vs lze ho reklamovat?

Od: kanera odpovědí: 2 změna:

Mám kotel na tuhá paliva a topím černým uhlím,ale někdy to uhlí stojí za prd.Někdy je dobré a vydrží dlouho teplo,ale nějaká dodávka špatně hoří,udělá se z uhlí taková koule,která špatně hoří.Musí se neustále prošťuchovat aby to hořelo.Dá se uhlí vůbec reklamovat?Nebo čím topit,třeba koks nebo uhelné brikety?Brikety jsou tuším z hnědého uhlí.Má někdo lepší zkušenosti?Díky všem.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

rnk*
hodnocení

2x

To záleží co máte za kotel. Každý typ ná předepsané palivo nebo několik možných paliv. Já jsem po zkušenostech s uhlím začal topit dřevem. Popela je 7x méně, kotel se nezanáší, nesmrdí to, je to levnější a při řezání se procvičím, takže ušetřím za posilovnu. Akorát místa na dvoře to zabere víc.

janm*
hodnocení

0x

Hnědouhelné brikety, tam by výhřevnost a vlastnosti při spalování měly být konstantnější než u uhlí. Dají se užít jak k přímému přikládání při kterém na rozdíl od přikládání uhlím nekouří tak i k prohořívání ze spod, tzn, lze nasypat i na žhavé a je-li kotel dobře roztopen a přivádíme-li dostatek vzduchu spodním vzdušníkem pak se z komína také nekouří. Po odhoření jsou schopné udržet velice dlouho stáložár, to se dá ještě prodloužit přivřením vzduchu na minimum, a lze roztopit i za delší dobu jen přihozením nových briket do žhavého a přidáním vzduchu. Nejsou vhodné na odhořívání shora dolů, na to je lepší uhlí, a pozor při vynášení popela, stává se že dlouho obsahuje ještě drobné zbytky žhavého, chládne pomaleji než popel u uhlí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]