Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tekoucí koleno odpadu

Od: zdenal* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, včera jsem dodělal nové odpady. Vše je skoro vpořádku, až na jedno koleno. Je to plastové kolínko, které jsem dával na lepidlo. Bohužel mi začalo prosakovat. Jak ho mám opravit? Nevím jak ho vyndat a znovu zalepit. Nahřát, nebo je jiný postup opravy. Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud jste použil klasické lepidlo na odpadní trubky, mělo by povolit po přiměřeném nahřátí horkým vzduchem. Nepřežeňte to, ať se trubka nezdeformuje. Každopádně bych pak použil koleno nové.

olaf71*
hodnocení

1x

asi bych to něčím zalepil. lepidel je dneska v nabídce mraky

rnk*
hodnocení

1x

jaké barvy bylo to koleno a to co jste k němu lepil?

doplněno 02.11.13 19:54:

Nebo jestli víte typ HT, KG?

doplněno 02.11.13 20:51:

HT je z polypropylenu a lepit nelze. Je naprosto zbytečné se o to pokoušet. Oranžové KG lepit lze, protože je z PVC.

doplněno 02.11.13 21:01:

hop: šedé KG neznám. kdysi dávno se vyráběly šedé trubky z PVC. Zde půjde jistě o HT z PP. Už proto, že to teče.

zdenal*
hodnocení

šedé HT myslím

hop®
hodnocení

0x

Dnes se většinou používá systém HT, ktertý má své těsnění a nelepí se. Pokud jste dělal odpad z lepeného novoduru a nechce se Vám spoj rozebírat, lze použít instalatérskou bandáž nebo spoj "opatlat" nějakým těsnícím tmelem. Lze použít butylen, ale ten se musí aplikovat na suchý materiál. Nebo použijte lepidlo Mamut (PowerFix) v kartuši. Ale je to už jen oprava, asi by bylo lepší to rozebrat a udělat pořádně a navždy...

@rnk: šedé KG?

instalater*
hodnocení

0x

Rozříznout koleno napříč ve středu oblouku , abych nepoškodil vyhrdlení a potom to dělám tak , že hrdlo rozříznu podélně plátkem a to jenom tu část kterou budu vyhazovat . ( na jedné straně vnitřní a na druhé vnější) Potom to opatrně nahřeji a vyloupnu šroubovákem. Toť vše.

Nejhorší na tom je , že teče vždy to koleno , kde je nejhorší přístup.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]