Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
koupil jsem byt v paneláku ze 70. let a v pokojích, kde není podlaha rovná jsem se rozhodl pro samonivelační stěrku. Té tak nějak rozumím, ale nevím, na jaký podklad jí musím nalít.
Začal jsem strhávat staré lino (děsná, pomalá a vysilující práce) a někde se mi to povedlo vzít i s nějakou původní stěrkou, někde jen s lepidlem a jinde jen lino.
Koukněte na tyto fotky a poraďte mi, co teď:
1) mám sundat veškeré zbytky lepidla nebo ne?
2) mám to obouchat úplně na panel?
aladdin.rajce.idnes.cz/...
Na této poslední fotce jsem označil jedničkou místa, kde strhnutí lina vzalo veškerý podklad až na panel, dvojka je stržené lepidlo a trojka je kde lepidlo zůstalo. Doufám, že to nemusím dostat všechno do stejné roviny a samonivelace se rozlije sama do míst, kde má... (?)
Předem díky za odpovědi, tipy...
Rozhodně před litím nivelačky dej pozor na souseda pod tebou.U mě se při lití anhydritu sousedovi nade mnou stěrka prosakuje až do polystyrenových obkladů.Nedovedu si představit,co to udělá na vybíleném stropě.Před nalitím nivelace musíš asi nejprve celou podlahu napustit nějakou nepropustnou impregnací.Třeba Duvilaxem.
JABRAKA
použít penetraci dle nivelačky , pokud někde hrozí že to proteče tak přetáhnout díru lepidlem na dlažbu . čím výc to bude nerovný tím výc nivelačky padne . vzal bych sekací vrtačku a min lepidlo z lina odstranil. Pokud čekáš že se nivelačka rozleje sama a že to rozleješ sám tak se na vykašly při ceně nivelačky je to vyhození peněz a budeš to platit dvakrát. vylití je práce na hodku ale se dost pokazit . Jak říká můj kamarád "jestly to chceš dělat takhle tak se na to rovnou vyser"
Ahoj. Asi bych se moc nespoléhal na to, že se ta samonivelačka nějak moc vysamovynivelazuje. Stejně je lepší ji po tom vylití dost rozhrnout. Denně se musím dívat na to, jak odborníci z fi. BAK perlili s tím samonivelováním. Pod linama jsou vrchy a důly skoro 1-2cm a to se je snažili odbrušovat bruskou na plocho. Tak na to bacha.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.