Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyprat skvrny od čaje

Od: kykulka* odpovědí: 5 změna:

Prosím nevíte čím odstranit skvrny od čaje na bavlněném oblečení. Můj roční syn má stále pobrindaná bodíčka od čajů (černý, ovocný) a vůbec ničím to nemůžu vyprat. Z mikiny to zmizí normalně při praní v pračce, ale ty bodíčka jsou hrozná. Je to pro ostudu, ale já už zkoušela předeprat v ruce, bůvolí mýdlo, na 60°C něco i na 90°C to trošku ty fleky zmenší, ale u krko to je furt zašlý. Prosím pomozte nerada bych to všechno vyhodila. *zed*

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Skvrny čistíme vodou se saponátem, propláchneme 6%ní kyselinou citrónovou, pak necháme potřebnou dobu v 10%ním roztoku boraxu, pak textili propláchneme vodou, nakapeme na skvrnu 6%ní kyselinu citrónovou a propláchneme. Jinak: Žluté čajové skvrny na bílých textiliích potíráme 2%ní čpavkovou vodou, po promytí vodou na ně působíme 10%ní kyselinou citronovou, načež textilii důkladně vypláchneme vlažnou vodou.
Nebo:
Použijeme vlažnou až teplou vodu se šťávou z citrónu či saponát na koberce. Zaschlé a staré skvrny odstraníme 50% bezbarvého alkoholu a 50% bílého octa. Propláchneme vodou a necháme působit 10% roztok kyseliny citrové. Pokud je třeba dobělení textilie, použijeme 3% peroxidem vodíku. Na konec propereme čistou vodou.
Zdroj: internet

tygrioko*
hodnocení

0x

Zdravím,

mám velmi dobrou zkušenost bělidlem od firmy Amway. Ale neodbarví barvu oblečení. Jsou to takové malé granulky.,

S pozdravem Broňa

jabraka*
hodnocení

0x

Když jsem ještě dělal fotky klasicky,měl jsem doma ustalovač.Tím se daly vyčistit (odbarvit)všechny možné skvrny od ovoce i jiné.Snad by v drogerii měli sirnatan sodný,jinak thiosíran sodný.

JABRAKA

johy
hodnocení

0x

Dobrý den měla jsem stejný problém. Jen jsem to polila peroxidem a nechala jsem to zaschnout a pak vyprala a zmizelo to .;)

martini*
hodnocení

0x

Mně na skvrny pomáhá Kronstar sprej před praním

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]