Pozinkovaný plech na venkovní gril

Od: Datum: 02.11.13 09:38 odpovědí: 7 změna: 02.11.13 12:14

Dobrý den.Mohu používat vnitřek venkovního krbu( plocha kde se rozdělává ohen a pak popel vysype) z pozinkového plechu? Je to vhodné? Mám ho hotový ,přesné rozměry.Ale tak mi to nějak napadlo zda je to vůbec vhodné a správné..Nebo to musí být klasicky ze železa.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: ben®
Datum: 02.11.13 10:03
avatar

Dobrý den, myslím si, že to není moc vhodné. Pozink je dost slabý a asi se horkem vyhřeje a udělají se boule. Zkuste na kusu pozinku rozdělat oheň a uvidíte. Volil bych silnější plech.

Zdravím!

doplněno 02.11.13 11:40:

allesgute - nejlevnější řešení by bylo zajít na šrotiště nebo do sběrny a najít si tam vhodný popelník nebo nádobu.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 02.11.13 10:13

ideálně žárupevný nerez

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 02.11.13 10:13

Pozink nevhodny. Slaby (1,5 mm) se bude kroutit, silny, treba 3 mm v ohnisti take. Samozrejme se stopy zinku porad budou uvolnovat do grilovanych pokrmu.

Reseni: a. rost plát z 10-15 mm cerny plech za 10 Kc / kg kdekoliv ve sberne, popelnik 1 - 1,5mm cerny plech. Nerez je zbytecny, ten maximalne primo na grilovaci plochu kam se davaji steaky.

b. Variantne rost udelejte z 20mm kari site, 100x100 mm oka, pak samozrejme dovarit slabsi roxory, aby drevo/uhliky propadavalo do popelniku primerene horeni.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: rnk*
Datum: 02.11.13 10:39

Vhodné to není. Prech vám shoří a zinek se bude odpařovat a pokud budete grilovat jídlo tak bude kontaminované.

Buď normální silný černý plech, litima nebo nerez, ten je žáruvzdorný a stačí tenký. Ovšem také špatně vede teplo.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 02.11.13 11:07
avatar

Vhodnéto určitě není.Pro topeniště je vhodné použít na příklad tály z kamen na dříví,nebo sporák.Jsou litinové a vydrží léta.Existují i desky s roštěm.

https://www.google.cz/search?q=litinov%C3%A9+ro%C5%A1ty+na+gril&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=sc50UoX6L6Xr4wTYrYCYCQ&ved=0CEcQsAQ&biw=991&bih=642

JABRAKA

Ohodnoceno: 0x
 
Od: allesgute
Datum: 02.11.13 11:34

Děkuji všem.Myslel jsem si že ten pozink není to pravé ořechové.Mě jde jen o ten "popel ník" který je dole.Ani moc negrilujeme.V popelníku občas rozdělám dřevo opečeme buřty a "popelník" pak vysypu.Hotovo.Takže z čeho ho vyrobit? nejlevnější řešení?díky

Datum: 02.11.13 12:14

v praci jsme svarovaly pozinkove potrubi na pozarni rozvod pri svareni se uvolnuje kianovodik a ten je jedovaty

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.