Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podklad pod plovoucí podlahu

Od: marekte odpovědí: 6 změna:

Dobrý den! Chtěl bych se zeptat, co dát pod plovoucí podlahu, abych tímto podkladem zároveň vyrovnal výškový rozdíl s vedlejší místností - 20mm. Přemýšlel jsem nad podlahovým polystyrénem nebo více vrstvami mirolenu. Děkuji za odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

chabr*
hodnocení

0x

Dobrý den tak, jedna možnost je vyrovnat výškový rozdíl nivelační stěrkou nebo dát alespoň 2 vrstvy mirelonu v tloušťce 10 mm.Jde o to kolik do toho vrazit.Jestli vám nejde tak nějak o finanční rozdíly v materiálu použil bych tu stěrku,jestli jde použil bych polystyren ale připravte se na to že každým krokem bude fakt ta podlaha plovat kůli měkkosti podkladu*placni*

jabraka*
hodnocení

0x

Nu jak praví chabr,vyrovnat rozdíl podlah samonivelačkou.Po zatvrdnutí jen ten slaboučký mirelon.Pokud bys použil i dvě vrstvy,mohlo by se stát,že se ti na měkkém podkladu vylomí zámky desek,jakmile podlahu bodově zatížíš.

JABRAKA

hodnocení

0x

Souhlasím s pány předemnou, ale použil bych jiný materiál na poslední vrstvu těsně pod plovoucí podlahu Mirelon je přežitý materiál. Lepší je plyuretanová vrstva která je podobná rozměrově v rolích nebo čtvercích.

hodnocení

0x
Použijte cetris desky-www.cetris.cz na těchto stránkách se dozvíš vše potřebné.Petr G.

marekte
hodnocení

Nivelačku určitě dávat nechci. Myslel jsem, že bych dal podlahový polystyrén v tl. 10mm případně na něj mirelon 2mm a na to plovoučku.

Já bych asi šel do OSB desek. Vyrábějí se v tlošťkách 6, 8, 10, 11, 12, 15, 18, 22 a 25 mm takže s tou plovoučkou a mirelonem se dá jistě složit na požadovanou sílu 20 mm. Mají pero a drážku tudíž pěkně drží pohromadě, já bych to viděl jako ideální řešení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]