Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekonstrukce komínu

Od: stread odpovědí: 9 změna:

Dobrý večer jak by jste odstranily stropní prkna okolo komína? pilkou tam nezajedu a el kotoucovou pilou se bojim aby to nechytlo co myslíte?

Rekonstrukce komínu

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

1x
Nasadit do motorovky starou listu s jeste starsim retezem a objet.

pfpetr*
hodnocení

0x

šukačkou bez spodní desky, flexa a nebo ruční pila ,super je taky pila na výřezy do sádroše

hodnocení

0x

Motorová pila a starý řetěz je sice barbarství, ale zároveň nejmenší zlo.

Při použití přímočaré (kmitací) pilky budeš pilkou řezat vzhůru nohama. Dostaně se ti tam prach a stavební prach a ještě si roztřeseš omítku stropu minimálně půl metru od řezu.

Šlo by to řezat flexkou, ale tam opravdu hrozí zapálení, protože tam vznikne vysoká teplota. Dřevo se pálí do černa a při řezání vzniká hodně kouře a prachu.

Taky bys to mohl flexkou pouze proříznout na délce asi 10cm a potom už řezat ruční pilkou.

Vyříznutí motorovou pilou není potřeba popisovat.

A ještě si to dobře rozmysli. Kolem komína určitě vedou trámy, na které jsou desky přitlučené. Pokud tu desku uřízneš až za trámem a bude držet až na dalším trámu (který je třeba metr daleko), tak ti může spadnout na hlavu kus stropu.

Ideální je, pokud je ke stropu přístup z horní strany, odkrýt horní stranu a podívat se kde jsou trámy. Případně tam doplnit další trámek, do kterého přišroubuješ znovu všechny desky tak, aby po odříznutí byly desky nějak spojené se zbytkem stropu.

stread
hodnocení

s tim trámem je to v pohodě já vim kde je mam posílam foto takže tam to je bez problému potřebuju mít jen místo okolo komína abych tam mohl opravit zdivo a topit v komínu aby nebylo riziko požáru... a ještě tam někdo chytrej dal obyč sádroš okolo komína :-D nojo někdo znalej...

Rekonstrukce komínu #2
Rekonstrukce komínu #3
stread
hodnocení

jinak jak píšete mohl bych přímočarkou nastavim pomalejší výkon tim pomalejší řezání a nemuselo by to být tak hrozný :)

pfpetr*

pomalejší mě přijde horší ale zkus

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Já jsem při něčem podobném zjistil, že původním majitelům dírou ve zdivu asi dost dlouho foukalo do mezipodlažního prostoru. Až jsem se divil, že jim to nechytilo. Bylo to tam dost zasazený. Tak si to kolem dokola pořádně prohlídni. Ale! Stejně není nad vyvložkování. Sichr je sichr.

stread
hodnocení

vložkovat budu příští rok ted už je topná sezona a potřebuju topit takže vše dukladne zaplacam maltou a mezi strop a půdu dam protipožární desky myslim si že by to mohlo jednu zimu vydržet

hujer123*

Něco podobného jsem vyřešil obyčejnou vrtačkou. Vyvrtáš díry těsně vedle sebe, případně šikmo, aby se spojily a vyláměš prkno po prknu. Má to tu výhodu, že pokud narazíš na hřebík a podobně, nic se neděje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]