Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ohřívač vody Ariston 10l

Od: davidos* odpovědí: 8 změna:

Zdravím,koupil jsem na bazaru nový ohřívač vody viz odkaz ohrivace-vody.heureka.cz/... mám otázku -z baterie mi jdou hadičky 3/8 a napojení na ohřívač je půl coulovka..v krámě,když jsem kupoval redukci mi řekl,že by koupil raději jinou baterii s hadiceni těch půl coulu..je to tlakový s vypušťovákem..můžu to napojit na tyto hadice nebo raději koupit jinou baterii...a ještě mi říkal,že musím nějak ty hadice spojit...teď tam je průtokáč nějaký siemens hadice jedna na studenou druhá na teplou...a třetí přívod vody do baterie...a kam mám napojit výpušťák?...nemá to klasiku sifon...máme dřes i s odkapávačem a na myčku jsem dokupovával nástavec s výpustí...mohu tam někam vyvrtat dirku na hadičku na ten výpušťák?...A je to nějak pod tlakem? aby když mi bude vypouštět myčka to nešlo do toho ohřívače přes tu hadičku...děkuji david

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

jenom jedná poznámky rychle pryč od značky ARISTON, ti italoši to robi že skončí zaruka a můžete ten ohřívač vyhodit, radím prodat dál a koupit jinou značku třeba českou Dražice hlavně né Ariston

rnk*
hodnocení

1x

Ariston nebrat! Jsou to šmejdy.

Ježiš, to jste zase vy?!

doplněno 31.10.13 11:09:

Máte obzvláštní schopnost dělat si průšvihy a vyhazovat peníze za věci, co jsou sice "levné", ale nevyplatí se.

Za cenu těchto dvou nevýhodných bojlerů jste mohl mít kvalitní bojler z Dražic s ohřevem kotlem i elektřinou. Ale to jsem vám už psal dříve... V budoucnu byste na něj mohl napojit jakýkoliv kotel, ale i solár nebo tepelné čerpadlo.

topeninejlevneji.cz/...

Komu není rady...

davidos*
hodnocení

Jj zase já :) to je jen do kuchyně...:) žena má myčku a stejně si chce mít nádobí i ručně...Jinak do koupelny jsme koupily český od Wtermu...ale za 9600 ..

pfpetr*
rnk proc mu nutis velkej bojles za 10k kdyz si koupil 10l mrzaka na bazaru? I kdyby vydrzel rok tak usetri oproti velkymu na energiich a treba mu to v tuhle dobu vytrhne trn z paty. Za nejakych hadam 1500 ma odberne misto r teplou vodou. Oproti 10k je to trosku rozdil . Ne kazdy ma na jednorazovou investici do kvality . Proc budu kupovat kvalitu kdyz na ni nemam? Uz vydim jak ty drazice rve pod linku trosku premyslej nez nekomu zacnes nadavat jinak mas pravdu ale tva reakce me prijde neprimerena . I ja mam doma drazice s pripojenim na kotel ale zacinal jsem na prutokaci a pak take maly 10l bojler . Kvuly velkimu bojleru jsem musel prekopat pul baraku a stalo me to 16k
rnk*

Proč si nepřečteš co píše v reakci nad tebou? Koupil si do průtokáč za 9600,- a teď ještě další průtokáč. Radil jsem mu už asi ve 3 dalších dotazech a tak znám poměry lépe jako vy. Kuchyně je hned vedle kotelny. V součtu vynaložil tedy podobné peníze za horší řešení.

Nejsem ten co by lidem pochleboval a psal dobře děláte, když vím, že dobře nedělá.

pfpetr*
potom se ti tedy rnk omlouvam . Davidos proc tam tu teplou nenatahnes z velkeho bojleru?
davidos*
hodnocení

Velký bojler nemám..proto se kupoval silný průtokáč do koupelny...Místo starého,který začal opět téct...Jinak Ariston jde do světa...nebudu kvůli němu měnit baterii a řešit výpušťák...

pfpetr*
hodnocení

0x
pokud mas baterii se tremi vyvody tak ti to tlakove fungovat nebude . Musis koupit baterii se dvema ! Rozdil zavytu bud redukci nebo jine hadice zaridil bych se podle ceny ja bych koupil dve redukce 1/2 na 3/8 . Do odpadu bych na potrubi vsadil t kus a do volneho vyvodu das ucpavku a navrtas dirku na hadicku do ucpavky alespon o 1mm mensi . Urcite ji necpi nekam kde tece odpadni voda muze to byt zdroj problemu . To ze by se odpadni voda do hadicky dostavala ale nevadi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]