Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nastavit platby TV, rozhlasu a elektriky

Od: lenka75* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

doposud jsem platila TV, rozhlas a elektriku (neměnící se částka každý měsíc) složenkou na poště. Chtěla bych zadat příkaz v e- bankovnictví. Jak mám postupovat? A musím změnu nahlašovat poště?

Díky za radu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zajděte na poštu kde s Vámi sepíší žádost plateb SIPA s možností trvalého inkasa z Vašeho účtu. Vše je též na stránkách pošty k nahlédnutí, kde je možné si stahnou (vytisknout) příslušný formulář, s kterým zajdete na poštu. Platby Sipa cca po 2-3 měsících na základě Vaší žádosti budou bankou strhávány pravidelně měsíčně. Podmínkou je ovšem, že máte PC a mailovou adresu na kterou Vám bude chodit elektronický doklad o platbě Sipa a zároveŇ budete osvobozena od poplatku 5 Kč. Pokud se rozhodnete pro inkasní platby doporučuji aby jste měla dostatečný zůstatek na účtu aby platba mohla být inkasována, jinak Vám začne chodit stávající doklad k platbě Sipa na poště.

flodur

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, a nebyla to spíše platba přes SIPO? Na druhé straně toho lístku je přesný popis, jak a na jaký účet to posílat. Zdravím!

narf
hodnocení

0x

Zřiďte si inkaso, neměla jste je? Jinak trvalý příkaz, musíte znát číslo účtu (předčíslí, má-li, atd) příjemce a částku, kterou budete posílat.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Jestli máte to SIPO, tak si ho celé můžete dát platit z toho účtu. Složenka na tři věci to asi nebude. To nahlášení Poště, to nevím.

hodnocení

0x

Lenko, všichni Vám radí použít Sipo. Já rovněž tak. Nevím jakou máte banku a co si účtuje za poplatky za převod peněz a za řádky ny výpisu. Já mám na Sipu plyn i pojištění, zkrátka vše co jde. Pak příkaz z banky zaplacení Sipa je na jeden řádek a za jeden poplatek. Jak se již někdo zmínil, nechte si zasílat doklad od sipa emailem, ušetříte 5 kč za měsíc, navíc v počítači se to lépe hledá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]