Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lepidlo na gumu?

Od: misa504* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den. Mám takové zvláštní tvarované těsnění z gumy. Potřeboval bych jej trošku poopravit. V osazení bych potřeboval trochu poopravit kolem otvoru plochu asi 4mm x 4mm. Nepřipadá mi to dobré-rovné. Myslel jsem to potřít nějakým lepidlem na gumu.

Potřeboval bych nějaké pružné lepidlo - které jakoby rozleptá tu narušenou gumu a narušený prostor se tak zarovná, které snese teplotu kolem 80 stupňů. Těsnění nelze již koupit nové.

Děkuji za nápad.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

radil*
hodnocení

0x

Možná by byla dobrá fotka nebo skica, pro lepší představení. V práci k podobným účelům používáme Loctite nebo Permabond, ale podle druhu základního materiálu a potřeby lepidla se musí přesně určit druh, který to zvládne. Na to většinou použiju technika přímo od výrobce, aby poradil.

hodnocení

0x

Pokud se jedná skutečně o gumu (nikoliv silikonovou) a ne o nějaký blíže neurčený plast, použil bych chemoprén. Dodržet návod! Na některých plastech drží taky, ale to je potřeba vyzkoušet.

hodnocení

0x

A co těsnění máznout normálně silikonem.

Nebo je to v nějakém agresivním prostředí?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]