Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej hrobu

Od: vaseprezdivka* odpovědí: 5 změna:
dobry den mam otazku je legalni prodej hrobu nebo hrobek? je to brano jako s nemovitostmi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

5x

Bylo by dobré upřesnit, co míníte pojmem "hrob".

Hrobové místo patří obci, jež prostřednictvím hřbitovní správy uzavírá s pozůstalými í nájemní smlouvu (zpravidla na 10 let).

Hrobové místo prodat nelze, lze pouze převést nájemní smlouvu k hrobovému místu na dalšího nájemce, samozřejmě jen se souhlasem hřbitovní správy.

Prodat lze pouze hrobové vybavení - tedy desky, pomníky, hrobky, ... Hrobově místo nadále zůstane ve vlastnictví obce.

humbucker*

Ahoj. Tohle je moc dobrá odpověď, dal jsem boda. I když jsem spíš zastáncem rozptylového řešení pohřbu, jsou lidi kteří do hrobek investují nemalé peníze. Jedné mé dobré a značně letité známé, udělala rodina velkou radost tím, že ji pořídili velkou hrobku k 80 tým narozeninám. Stejně tam ta baba nespočine. Je jí už 93 a lítá líp než já a asi od 60 let nestárne.

hodnocení

1x

Pozemek, tj. hrobové místo prodat nelze, protože nejspíš nejste majitelem ale máte ho jen pronajaté. Náhrobek nebo hrobku (tj. nadzemní stavbu) prodat lze (pokud jste majitelem a najdete kupce).

hanher*
hodnocení

0x

Pokud je Váš, prodej je zcela běžnou praxí.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, ano, je to legální a vcelku běžné. A hrobka není nemovitost - není ani v KN. Zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]