Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odvzdušňovací ventil u radiátoru

Od: davidos* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,máme nový radiátory a u jednoho mi teče"rosí"okolo odvzdušňovacího ventilu...ventil máme viz odkaz conrad.cz/... rosí to okolo toho bílého..co stím? vyměnit? nebo dotáhnout tu stříbrnou matku? děkuji

doplněno 27.10.13 21:20:

Rosí to u toho bílého u té matky stříbrný...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

humbucker*
hodnocení

4x

Ahoj. Tak přátelé. Určitě se shodneme, že je to odvzdušňovací udělátko. Jediný těsnění je na tom závitu, co se šroubuje do toho radiátoru a je to gumový kroužek. To bílé je takové směrovátko pro odstřikování při odvzdušňování radiátoru. Dá se tím proto pootáčet, ale nejde to utahovat. Ten šroubek s drážkou pro šroubovák, nebo pro nástrčkový čtyřhran nemá těsnění, ale dotahuje se kov na kov . Je i jedno provedení bez toho šroubku. Pak ta věc má takovou bílou plastovou rukojeť asi o průměru 10mm. Pro odvzušnování jen rukou. To rosení se muže dít nedotažením šroubku pro nějakou drobnou nečistotu v sedle. Povolit a znova utáhnout.Odstříknout do hadru.

davidos*
hodnocení

Díky všem...jsem rád,že to není na výměnu..

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud je to u toho těsnění, tak to zkuste opatrně dotáhnout. Jestli to jenom rosí (a asi jen při zvětšení tlaku horké vody a za studena ne), tak je i velká pravděpodobnost, že to časem (zanešením) přestane. Zdravím!

doplněno 27.10.13 22:15:

davidos - protože jste s tím pohnul, tak to nyní rosí. Je to nové, ale určitě se to časem zanese a rosit to přestane.

Jestli máte teflonovou těsnící pásku, tak ji zkuste "nacpat" do té mezery a omotat.

isteron
hodnocení

0x

To sú vemtily, ktoré sa montujú na panelové radiaátory. Skúste opstrne dotiahnuť kľúčom tú kovovú matku, tou je ventil zašróbovaný do panelu. Tá umelá biela matka má dierku na boku, kadiaľ sa vypúšťa vzduch. Pri otočení doprava sa zatvorí otvor, doľava sa vypúšťa vzduch. Je otočná, preto pozor na to, ktorým smerom je otvor na vypúšťanie otvorený. Na tú bielu umelú matku predávajú kľúčik, ktorým sa pohopdlnejšie manipuluje, ako so šróbovákom. Pokiaľ bude ešte rosiť, zrejme je špatne utesnený závit, ktorým je ventil zaˇšróbovaný do radiátora.

davidos*
hodnocení

zkoušel jsem tím bílým točit jak na jednu tak druhou stranu..třebo to zarosilo nebo to začalo kapat..když jsem des odvzdušňoval povolil šroubek víc sla voda i vzduch právě i pod tím bílým u té stříbrné matky...doufám,že není v háji..zase to vypouštět a znova odvzdušňovat :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]