Nejste přihlášen/a.
Ahoj rádci, mám v bytě na topení hlavice které mají nastaveno že samy sepnou když je v místnosti opravdu nízká teplota (při větrání). Vím že to bude nějaká ochrana při mrazech aby v bytě nepraskly trubky nebo těleso. Ale jelikož jsem v bytě neustále přijde mi to celkem zbytečné, především proto že v ložnici nemůžu pořádně vyvětrat před spaním aniž se mi neseplo topení a nebyl jsem tam kde před otevřením okna. Nejde v hlavici vypnout toto spínání nebo jsou už tak od výroby? přikládám foto pokud by to k něčemu bylo...
1x
Správně se to nesmí, aby netrpěli sousedi tím, že budete žít z jejich tepla, ale pokud to tak neděláte, tak si to vypněte. Pokud trhnete hlavicí ze všech sil k sobě, vytrhnete to z ozubeného kolečka a v podstatě sama vypadne ta zarážka . Pak to tam zase narazíte a můžete mrznout.
Ringo se se mnou nemusí bavit jak s blbcem, umím hlavici sundat šetrně tak jak se má a nasadit plastový kryt kterým to úplně vypnu, což samozřejmě nepotřebuju protože topím jako každý jiný. Chci pouze aby se mi v ložnici nespínalo večer topení a já si mohl vyvětrat na normální teplotu - v paneláku žiju terpve 6 let, celé dětství jsem trávil u babičky na statku na vesnici a doma v domě se na noc taky netopilo. Na noc prostě nesnesu suchý přetopený panelákový vzduch a Ne nejsem sociální případ který se snaží ušetři pár tisíc na otopu a chodí v celém bytě ve vaťáku. Takže sarkastickou radu jak si zk*rv*t vybavení bytu fakt nepotřebuju. Ale děkuju za snahu
doplněno 27.10.13 18:45:BTW v celé místnosti je SDK odhlučnění s vloženou minerální vatou a odizolovaná podlaha - takže ze sousedů vážně nežiju
Tím se to nevypne úplně, jen se zruší ten omezovač a lze to zavírat na doraz, ale nechcete-li mé rady, nevnucuji se.
Pokud jste to opravdu myslel dobře tak se omlouvám, ale mně to při čtení připomínalo výjev z večerníčku o Patu a Matu, bohužel (bohudík) ale rád věci řeším nedestruktivním způsobem...
Ringo to napsal hodně stručně, ale v té hlavici je zarážka, která brání v otočení k nižším hodnotám. Asi to bude kolíček. Ten se musí vytáhnout a přesunout směrem k nižším číslům. Stupnice sice končí nezámrznou teplotou, ale takovou kosu v ložnici nikdy mít nebudete.
Možná by šlo na netu pohledat návod ke konkrétní hlavici a tam bude rada, jak na to. Možná má Ringo pravdu a stáhne se to jen tahem. Ale lépe ze sundané hlavice. Připevnění k armatuře bývá dost slabé místo.
Ano je tam zvrchu takový malý obdélníkový dzindzík... vytahnout úplně nebo je to nějaké šoupátko? nerad bych to celé zničil
Když si v zimě v místnosti vyvětráte, bude vzduch místnosti sušší, než před větráním..a to tím více, čím nižší je venku teplota.
Suchý panelákový vzduch je blud původem z časů, kdy mizerná okna nonstop větrala, až záclony vlály. Dnešní problém paneláků, stejně jako ostatních obydlí, je nadměrná vlhkost z nedostatku větrání.
Větrat je zdravé a baráku prospěšné.
Souhlasím, myslím tím suchý vzduch při topení. Jinak mám nonstop mikroventilaci, taky bojuji s plísněmi
1x
Dobrý večer, toto je hlavice s omezeným nastavením teploty. Myslím, že nejníže nastavitelná teplota je 14°C danfoss.com/...
Při větrání stačí hodit přez hlavici hadr aby se od okna neochlazovala. Pozor pouze na zamrznutí !
doplněno 27.10.13 21:25:To "rnk"Vaše prsty jsou rychlejší než mozek. Píšu, že hlavice kterou má tazatel je s omezeným nastavením teploty a přikládám odkaz na DS.
0x
Obávám se, že vám všichni odpověděli na něco jiného než jste se ptal.
Všechny termostatické hlavice mají z výroby nastavenu protimrazovou ochranu na +5°C. Toto nevyřadíte. Jediná možnost je sundat hlavici celou a místo ní radiátor uzavřít úplně tím plastovým kolečkem - víčkem, které se k ventilům dodává.
Pak ještě existují termoelektrické hlavice. (tu nemáte) U těch si však nejsem jist jakým způsobem je zajištěna protimrazová ochrana a zda by tedy šla vyřadit. Doporučuji prostudovat jejich technické listy a pak zvážit pořízení.
doplněno 27.10.13 23:39:Jak odhalil "zakus" stačí vyměnit vaši hlavici za běžnou a nastavením od +5°C.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.