Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mestska nebo vlastni voda

Od: ilonkaa* odpovědí: 7 změna:

dobry den chtela jsem se zeptat na vase zkusenost mame vl.studnu a platime nejaky prumer u vodarny 450kc mes.vyplati se tato suma nebo mestska kdyz kubik stoji 80kc je nas 2 dosp.a deti 21 13 5 a 5mesicu veku mame mycku a pracku a jinak standart domacnost natocime vice nez za 450kc dekuji za odpoved

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jmhad*
hodnocení

2x

Mám studnu a o městské vodě ani neuvažuji i když řád vede kolem baráku. Ale za odpadní vodu do kanalizace stejně musím platit.To dělá cca polovinu nákladů. U Vás by to dělalo cca 2500 za rok. Vodárna stojí cca 5000,rozbor vody zhruba také tolik,roční náklady na elektřinu jsou zanedbatelné.Takže pátým rokem by se náklady měly začít vracet.Je třeba také zvážit vydatnost studny.

ilonkaa*
hodnocení

my mame tedy i mestskou a musime spotrebovat urcite kubiky myslim asi5 za rok jinak by nam ji odpojily ale otazka opravdu je jestli by pres leto se stacila doplnit kdyz byly opravdu sucha tak jsme jeli na mestskou dekuji za odpoved hezke odpolene vsem

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, pokud jsem dotaz pochopil správně, tak je vás celkem šest osob. VaK platíte asi jen odhadovanou spotřebu, resp. za stočné, protože je dům napojen na veřejnou kanalizaci. Platíte tedy zhruba polovinu, než by se platilo i s dodávkou vody. - cena 80,- Kč/m3 bude součet vodného a stočného. Odhaduji, že tento stav je pro Vás výhodnější, ale jistotu by Vám dal až vodoměr. Zdravím!

jirkamatapat*
hodnocení

2x

Stočné se vypočítává z tabulek,které mají vodárny k dispozici.Ve Vašem případě bych se dohodnul s vodárnami na instalaci vodoměru na odběr vody z Vaší studny.Potom by jste platili stočné podle vlastního odběru a nikoli podle jejich značně nadhodnocených tabulek.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Před lety byla nějak stanovena spotřeba vody na osobu a den na 150 litrů. Nyní při šetření to má být asi polovina. Když to vezmete v potaz a ještě si dáte na přívod od studny vodoměr, nějakých čísel se doberete. Aby nakonec ten paušál 450 Kč nebyl málo.

iz*

Souhlasím, 450 Kč měsíčně pro 5 osob přijde málo i mně.

ilonkaa*
hodnocení

dekuji vam vsem asi to tak necham jelikoz deticky nejsou uz zvykle setrit vodou preji vam hezky den

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]