Nejste přihlášen/a.
Viděl jsem v Penny,že holka,která peče housky v troubě,tam strká znovu už trochu upečené housky.Nebyly jen bílé jako syrové těsto,ale doopravdy už trochu pečené.Takže to tedy upečou trochu asi jinde,pak to dopečou znova na místě.Je to možné?Kdo má tohle jíst?Akorát dělají z lidí blbce.
Ahoj. V každým krámu dělějí různí lidé a když nejsou pořádně proškoleni a potom pořád pod kontrolou, jsou při své technologické nekázni schopni spáchat skoro cokoliv. Tak že, všechno co tu bylo zmíněno je klidně možné. Sirové mezi upečeným a i třeba s připáleným pečivem. Třeba si ta holčina myslela, že to pečivo trochu vylepší a nebylo to správně. Ale, jak tu bylo zase psáno, platí, že zboží, které se vám nelíbí si opravdu nemusíte kupovat. Platí to i o zelenině a ovoci.
doplněno 27.10.13 23:37:Ahoj. Proboha, fuj, co jsem to spáchal. Omlouvám se češtině za to: sirové. Samozřejmě tam má být SYROVÉ.
A neplatí v tý Bille jedno poloviční předpečení + jedno poloviční dopečení jako jedno celé pečení?
Problém dopékaného pečiva je podle mne v tom, že pokud má chutnat, je třeba ho snist ve správnou chvíli, pak je dobré. Sám to řeším tak, že si nasadím v krámě na ruku pytlík (nebo v lepším případě rukavici) a pohmatem se snažím odhadnout čas jeho výroby. Do foroty bych si takové pečivo opravdu nekupoval. Je fakt, že když si přečtete složení, tak Éček je tam požehnaně, otázka je, jestli ty E škodí tak, jak mnozí tvrdí. (Alternativa podle mě je domácí pekárna - experimentům se meze nekladou a výsledky nejsou špatné, ale musím zklamat všechny, kteří si myslí, že se na tom dá ušetřit - bohužel je to dražší.)
Přesně tak.
Pokud si půjdu do obchodu pro svačinu, většinou mám na výběr. Klasické pečivo, tou dobou už notně gumové nebo drobivé, a nebo dopečené pečivo ze zmrazeného polotovaru. Protože to hodlám sníst hned, vezmu si radši to dopékané. Ale rozhodně si ho nekoupím, pokud jdu v poledne pro pečivo k večeři.
Tohle je běžná praxe třeba i v Kauflandu. V jednom koši najdeš pečivo skoro syrové, i pečivo upečené skoro do černa. To, co se neprodá jeden den, jde druhý den do trouby znovu. Ale jak už bylo řečeno, dokud to češi budou kupovat, proč by to prodejce nenabízel?
On o ani tak nejde o nějaké zbytky z předchozích dnů - i když ani to vyloučit asi nejde - ale o cílenou činost. Jedná se o tzv předpeky, to je kdy se výrobek jen částečně tepelně upraví a následně zmrazí a v obchodě se potom nechá rozmrznout a před zraky naivních kupujících, se dopéká. Však celkem nedávno věšo v platnost, že obchodníci musí u pečiva uvést, zda je z mraženého polotovaru.
Jistě,máte pravdu.Ode dneška když doma budu pect chleba nebo buchtu,upeču ji jen na půl,pak druhý den dopeču.Škoda že takových moudrých kecalů není více.Někteří lidé by holt snědli i hov...Hlavně když je to dobré,skorozadarmo a bez práce.Zdraví je vedlejší.Doufejme,že takových expertů bude časem ubývat a nastoupí zdravý selský rozum.
Koukám,že plno lidí nedokáže rozlišit když se peče ze zmraženého těsta a jen jednou se to strčí do trouby a je hotovo-což ještě není taková barbarství jako když se mražené těsto peče v troubě jen na půl,to pak vystydne a pak se jinde třeba dopéká ještě jednou opět v troubě.To už je opravdu síla.jen to potvrzuje pravidlo,že na blbosti se nejvíc vydělá,když to někdo kupuje.Zajímavé je to,že zákon nařizuje psát prodejci,že je houska ze zmraženého těsta,,ale již žádný zákon nenařizuje to,aby prodejce psal ,že houska je pečená na dvakrát,což je ještě větší nedostatek.Mafie holt zapracovala asi i v zákonech.Např. v Bille jsem viděl,že housky pečou sice také určitě ze zmraženého těsta,ale strkají těsto do pece syrové.Takže žádný humus předpek na dvakrát
Ono je to v podstatě jedno, jestli Vám má do večera ztvrdnout rohlík upečený v pekárně, nebo ze zmraženého polotovaru. Je to humus oboje.
Pořádný, správně upečený rohlík, musí být měkký ještě třetí den. Tím měkký neříkám a nemyslím, že bude "gumovej". Měkký bude tak, aby se dal bez problémů ukousnout. A sehnat takový rohlík se dá málokde.
Klasický rohlík má trvanlivost 1 den. Stačí se kouknout na stránky pekáren. Opravdu netuším, jabyste chtěl dosáhnout toho, aby rohlík třetí den byl dobrý.
Housky, které si peču sám, jsou třetí den jedlé (neříkám dobré, ale jedlé). Kupovaná houska je třetí den kámen.
"kos", kupte si domácí pekárnu a pečte, mám ji doma také. Recepty jsou na mimibazaru, kde takto peče hodně maminek. - pt mimibazar.cz/... - mimibazar.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.