Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V domku na zahradě vlhne zeď - co s tím

Od: maxx* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

koupili jsme malí domeček se zahrádkou a kdykoliv vevnitř zatopíme, zeď okolo kamen hrozně zvlhne... nevíte někdo čím by to tak mohlo být a jak se toho zbavit? A koho na to případně zavolat, aby to vyřešil? Zedníka/statika ...?

Díky moc

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pfpetr*
hodnocení

1x
vyc topit a jeste vyc vetrat casem se to zlepsi.
hanher*
Chtělo by se to spíš "výc" snažit pilovat češtinu.

Petře, on topí málo a větrá taky málo? Víte na kolik °C topí a kolik má % vlhkosti?

hezký víkend..

pfpetr*

pokud to ted koupily jak píše tak to tam nejspíš dlouho nikdo neobýval a tím pádem netopil a nevětral. Každopádně mě jiná závada spojená se zatopením nenapadá.

Přeně jak píšete, domek je je po zatopení zevnitř vlhký, protože je studený. Když se zatopí, vlhkost začne kondenzovat u zdroje tepla. Když budete pravidelně topit, tedy každodenně tak se problém bude minimalizovat. Jestli jezdíte do domečku jenom o víkendu tak se musíte s problémem smířit.

hodnocení

0x

Technika na vlhké stavby (soudního znalce). Odkud jste?

doplněno 25.10.13 21:15:

soudní znalec je znalec. Když si pozvete zedníka, poradí lépe nežli znalec?

Proč jste si vybral jen slovo v závorce? Proč se neptáte na znalce na vlhké stavby?

Je jen na Vás, koho si pozvete-.

maxx*
hodnocení

Soudního znalce? Ten bude určitě celej žhavej jít nám radit na zahrádku, achjo :D

hodnocení

0x

Čím topíte?

maxx*
hodnocení

Malými kamínky na pevné topivo...

Takže topit a větrat. Pokud se to za měsíc nezlepší, dejte vědět.

hodnocení

0x

Jako laik bych řekl, že budou v háji vodorovné izolace. Zdi jsou zřejmě vlhké od země. Pravděpodobně tam ta vlhkost vystupuje díky teplotním šokům od kamen. Možná by pomohlo dát za kamna nějaké "azbestové" desky na odrážení tepla. Má domek zvenku zateplení polystyrenem? To by mohlo uzavírat vlhkost která potom zevnitř kondenzuje. Nešlo by udělat kolem domku drenáž? Podříznout zdi? Změřte si jakou máte v domku vlhkost, pokud je moc vysoká, mohly by pomoci vysoušeče vzduchu.

hodnocení

0x

maxxi, nedá mi to, abych nenapsal co cítím.

Nikdo nevíme., proč se to dělá, páč neznáme spoustu podrobností o stavu a způsobu užívání vaší chalupy. Sdělit, že více topit a větrat, bez toho abych věděl jaká je vlhkost objektu a jak tam topíte, na kolik stupnů je divná rada.

Nejvíce se přiblížil názor, že tam nebude funkční hydroizolace, ale to opět nikdo nevíme. Že by to způsobila zateplení je mi divné, to by muselo být jedině špatně provedené.

Odkopáním a vložením drenáže se domek nevysuší. Spíše se udělá větší problém.

Vodorovná hydroizolace opravdu může pomoci, spolu s odstraněním tepelných mostů. Na přesnou a správnou radu je potřeba více informací od Vás.

doplněno 29.10.13 14:35:

ra 252,

Takže radíte nejdřív podříznout barák a potom zatopit?

Nikoliv, nejdříve je potřeba zjistit příčina. To lze jen na místě, nebo podrobným popisem situace, teplot a podobně..

Takže radíte nejdřív podříznout barák a potom zatopit?

hujer123*

Já bych se spíše zaměřil na tepelné mosty. pokud by byla špatná vodorovná izolace, byla by stěna vlhká stále. Pokud zvlhne po zatopení, dělá to na mě dojem, že jde o kondenzaci vzdušné vlhkosti na nejstudenějším povrchu, což je ve vašem případě stěna za kamny. Už několikrát jste byl dotazován na objektivní informace o teplotách a vlhkosti. Já bych se připojil s tím, že by bylo vhodné nějaké foto před zatopením, po zatopení a případně zvenku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]