Nejste přihlášen/a.
Dobrý den prosím o radu koupili jsme byt a řeším otázku zda do bytu můžu umístit krbovou vložku a zda mi může bez ventilátoru vytopit byt, byt je v přízemí a proto možnost umístění ventilátoru na půdu není, V příloze je nákres bytu plus jak bych to laidcky udělal. Líbilo by se mi kdybych chodbu, kuchyň obývací pokoj (tam kde je vložka) a dětský pokoj za zdí vytopil samotížně.
Řeším, že kdybych to mělo být samotížně tak se mi vložka nevyplatí a postačí krbová kamna.
Za radu děkuji
I když nákres bytu chybí, řeknu Vám svůj případ. Když jsem stavěl podkrovní byt, tak jsem měl jasno že krb v bytě na vytápění bude (samozdřejmě je i plyn kotel a radiátory jako rezerva nebo když jsme nepřítomni). Zvažoval jsem tedy krbovou vložku teplovodní ve spojení s plynovým kotlem, ale toto zapojení umí asi jeden topenář ze sta aby to fungovalo. Pak jsem tedy uvažoval že dám teplovzdušnou s rozvodem teplého vzduchu poháněného ventilátorem. Toto jsem nakonec taky zavrhl z důvodu zvýšené prašnosti a přenosu hluku v rozvodech. Tak jsem nakonec dal pouze krb a ložnici jsem situoval nejdál aby bylo na spaní chladněji. Můžu říct, že byt je krásně vytopen a jsem rád že jsem to udělal nakonec takhle jednoduše. Jinak kdyby bylo na mě tak jsem měl taky jen krbová kamna, ale manželka chtěla krb tak jsem musel připlatit cca trojnásobek ceny...
Pokud máte na mysli teplovodní vložku tak vám doporučím nechat si zpracovat projekt, projektantem specializujícím se na realizační projekty. Ten navrhne systém tak, aby fungoval a to ekonomicky s ohledem na potřebu tepla vašeho domu a vaše potřeby, a aby to podle něj běžný topenář dokázal sestavit. Bez projektu to skutečně dokáže 1 ze 100 topenářů. Přitom každý vám sebevědomě řekne, že to není problém... Projekt stojí mezi 5 a 10 tisíci.
Pokud máte na mysli teplovzdušnou vložku, souhlasím s "dalle".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.