Nejste přihlášen/a.
Po loňském sběru jablek jsem nechal mošt zkvasit na "jabčák". Po prvním stočení jsem nechal víno dočistit do demižonu s kvasnou zátkou. Už je to pár měsíců a víno pořád kvasí. Je to normální? Nemělo by po takové době už kvašení ustat, i když tam bylo třeba více cukru?
Pro kvašení je vhodné dodržet tento postup:
Rychlé kvašení,asi 5 neděl při pokojové teplotě.Dokvašení a sedimentace kvasinek ještě tak týden přečerpáním kvasu do jiné čisté nádoby.Přemístit do chladného sklepa.Kvašení by mělo ustat.Pokud kvasí dál,může to být kvašení octové.Je proto potřeba i ochutnávat.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.