Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Kvašení jablečného vína - netrvá to dlouho?

Od: sikin® odpovědí: 1 změna:
avatar sikin

Po loňském sběru jablek jsem nechal mošt zkvasit na "jabčák". Po prvním stočení jsem nechal víno dočistit do demižonu s kvasnou zátkou. Už je to pár měsíců a víno pořád kvasí. Je to normální? Nemělo by po takové době už kvašení ustat, i když tam bylo třeba více cukru?

 

 

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

jabraka*
hodnocení

3x

Pro kvašení je vhodné dodržet tento postup:

Rychlé kvašení,asi 5 neděl při pokojové teplotě.Dokvašení a sedimentace kvasinek ještě tak týden přečerpáním kvasu do jiné čisté nádoby.Přemístit do chladného sklepa.Kvašení by mělo ustat.Pokud kvasí dál,může to být kvašení octové.Je proto potřeba i ochutnávat.

JABRAKA

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]