Nejste přihlášen/a.
Zdravím, při posledním praní (resp. třech posledních), vytéká z pračky voda v místě nádržek na prací prostředek a aviváž (v levém horním rohu pračky. Vždy pouze během napouštění vody na závěrečné máchání, tj. zhruba 13 a 10 minut před skončením samotného praní. Vody není nijak mnoho, ale musí se odchytávat, jinak by udělala paseku.
Pračka je AEG Öko_lavamat 70640 Update, přikládám obrázek. Především mě zajímá, zda s tímto někdo nemá zkušenost, jak moc to případně poškozuje pračku (pokud se pere) a zda je nezbytně potřeba opravář. Taťka to nijak moc neřeší, prát je potřeba a mám docea strach, aby se voda nedostala do elektroinstalace.
Děkuji.
Voda priteka do nasypky na prasek a bere ho ssebou do bubnu. Obcas se hadicky z nasypky ucpou rozpustenym praskem. Sunat dekl a promackat hadice, nedavno jsem to delal doma.
doplněno 25.10.13 10:33:Pretejkala nasypka.
Děkuji, za chvíli se na to vrhám.
doplněno 25.10.13 11:13: Tak jsem sundala vrchni kryt a pod nim je ještě jakysi železný, co zakrývá třetinu výhledu. Hadička šla vidět jen jedna, velký černá "harmonika", co jde do bubnu. Jinak bohužel nic. A to železo už se sundat neodvažuji, kdyby to taťka zjistil, tak bude zle
Nicméně z prostoru pod nádržkou po naklonění pračky dopředu vytekla voda smíšená se zbytky prášku, takový modrá pasta.. takže to vážně vypadá na onu ucpanou hadičku práškem...
doplněno 25.10.13 11:13:"Vrchní", "velká černá"
Mozna by stacilo jen natahnout ruku trochu jako z boku pracky a pomackat hadici. Hrnickem si muzu dolejvat do nasypky vodu a uvidim zda voda odtejka do bubnu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.