Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pračka teče při napouštění vody

Od: martinaa* odpovědí: 11 změna:

Zdravím, při posledním praní (resp. třech posledních), vytéká z pračky voda v místě nádržek na prací prostředek a aviváž (v levém horním rohu pračky. Vždy pouze během napouštění vody na závěrečné máchání, tj. zhruba 13 a 10 minut před skončením samotného praní. Vody není nijak mnoho, ale musí se odchytávat, jinak by udělala paseku.

Pračka je AEG Öko_lavamat 70640 Update, přikládám obrázek. Především mě zajímá, zda s tímto někdo nemá zkušenost, jak moc to případně poškozuje pračku (pokud se pere) a zda je nezbytně potřeba opravář. Taťka to nijak moc neřeší, prát je potřeba a mám docea strach, aby se voda nedostala do elektroinstalace.

Děkuji.

Pračka teče při napouštění vody

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Voda priteka do nasypky na prasek a bere ho ssebou do bubnu. Obcas se hadicky z nasypky ucpou rozpustenym praskem. Sunat dekl a promackat hadice, nedavno jsem to delal doma.

doplněno 25.10.13 10:33:

Pretejkala nasypka.

martinaa*
hodnocení

Děkuji, za chvíli se na to vrhám.

doplněno 25.10.13 11:13:

Tak jsem sundala vrchni kryt a pod nim je ještě jakysi železný, co zakrývá třetinu výhledu. Hadička šla vidět jen jedna, velký černá "harmonika", co jde do bubnu. Jinak bohužel nic. A to železo už se sundat neodvažuji, kdyby to taťka zjistil, tak bude zle:)

Nicméně z prostoru pod nádržkou po naklonění pračky dopředu vytekla voda smíšená se zbytky prášku, takový modrá pasta.. takže to vážně vypadá na onu ucpanou hadičku práškem...

doplněno 25.10.13 11:13:

"Vrchní", "velká černá"

Mozna by stacilo jen natahnout ruku trochu jako z boku pracky a pomackat hadici. Hrnickem si muzu dolejvat do nasypky vodu a uvidim zda voda odtejka do bubnu.

pfpetr*
hodnocení

0x
sundat vrchni desku a zjistit problem nic tezkeho vrchni deska drzi jen na 2 sroubkach zezadu
martinaa*
hodnocení

Asi se blbě zeptám, ale co tam uvidím? Nbeo spíše co mám hledat?

pfpetr*
uvydis tam 3 hadice ktere privadi vodu (predpirka ,prani ,machani ) po otevreni pustis to machani a vypozorujes kde je problem. Nez to rozeberes zkontroluj jestly neni praskly ten suplik co do nej lejes machadlo a nezapomen ze na nic nesahat pokud je to v elektrice
martinaa*
hodnocení

Díky za radu, šuplík prasklý není, ten jsem kontrolovala jako první. Zítra na to mrknu, vypadá to možná na prasklou hadičku...

buss
hodnocení

0x

A co tak vana?

martinaa*
hodnocení

Teď úplně nerozumím reakci, ale vana je ok...

asdf*
hodnocení

0x

Po otevření krytu uvidíte ty 3 hadičky a je možné, že ta co vyplachuje vaničku s aviváží je vypadlá. Tento problém jsem měl taky, ale u jiného typu pračky.

martinaa*
hodnocení

Děkuji:). A dá se to ručně zpátky nasadit?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]