Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, možná trochu zvláštní dotaz, ale jak poznám okno s trojsklem...objednali jsme si dřevěná okna s trojsklem a "to prostřední" okno uvnitř vůbec není vidět...zdá se, jako-by uprostřed zůstala mezera...jakoby ho tam "zapomněli" dát . Tak buď je zpracování tak dokonalé nebo tam prostě neni
.
No, vůbec nejlepší bude, když se koukneš přímo do okna na rámeček. Musíš najít malý tisk, kde je napsaný, jaká síla skel a síla rámečku je použitá, taky tam bude datum a jiný informace.
Za další, změř si sílu rámu okna. pokud je 68 mm, tak je dvousklo. 78 mm může být dvou i trojsklo a 88 už je trojsklo.
Mrknu líp - našli jsme jen datum výroby...ale pro upřesnění...okna jsou objednaná jako trojsklo tloušťka 78...prostor mezi vnitřním a vnějším sklem je velký ...určitě se tam třetí sklo v pohodě vejde...jen prostě vůbec není vidět..ani smítko, chloupek ...nic a to těsnění uvnitř také tak úzké, že není z čeho poznat, že tam opravdu to prostřední sklo je...ale nic, zkusíme zítra to s tím světlem - zapalovačem a uvidíme...moc děkuji všem za rady a pomoc! Moc si vážím, že reagujete na, pro někoho možná blbost, ale mě to prostě vrtá hlavou...a to je ta dnešní doba, že člověk nemůže věřit firmě, ač by rád, že dostane co si zaplatil...
Střední sklo normálně neuvidíte. Na okně jsou samolepky, ty Vám měli předat. Nevěřím tomu, že by někdo dělal trojskla bez středního skla.
doplněno 24.10.13 20:11:Já Vás chápu, když jsem poprvé viděl trojskla, taky jsem pochyboval...
Je to tak, že ta okna jsou opravdu od "renomované" firmy a nemáme nejmenší důvod jí nevěřit, ALE prostě vidím, že nevidím...) a nenapadlo mě, že by to chtěli udělat záměrně...ale přeci jen - jde o dřevěná okna - takže víceméně ručně dělané - lidský faktor může zapomenout...jo je mi jasný, že to může znít krapet přitažený za uši, ale jak řikám - naposled
) chci mít jistotu.
No jako to těsnění tam vidět je, jen se zdá jako tenká jedna vrstva a očekávali bychom, že to těsnění bude po obou stranách vnitřního skla - tudíž jakoby dvě těsnění rozdělená právě tím vnitřním sklem. ale na těch našich oknech je právě dost tenké a vcelku, že se zdá, že by se tam to sklo prostě nevešlo...Já vím, možná hledám problém, kde neni, jen jsem prostě takovej nevěřící Tomáš a po zkušenostech prověřuju absolutně všechno...
No to je super nápad...tak zítra to hned vyzkoušíme...moc děkuju!...ale teda rozhodně takhle široké to těsnění vnitřní nemáme, tak jak je vidět na té vaší fotce...to u nás má tak 2mm v maximu...Zkusíme to i vyfotit, třeba "znalec" resp. odborník to pozná, ale když my né ani pouhým okem...Zkrátka bych ráda měla jistotu, že jsme dostali to co jsme si objednali a zaplatili
Vyfoťte detail a dejteto sem. Jinak vám nikdo neporadí. Kolik máte těch oken? Všechna jsou stejná? Můj názor je, že to bude v pořádku. Jinak by nedolehla lišta držící trojsklo v křídle. Takže tam máte buď klasické dvojsklo s patřičnou lištou nebo trojsklo. Jaká je tloušťka toho trojskla asi nevíte?
doplněno 24.10.13 18:18:to s tím odrazem je geniální. Dávám bod.
Ještě by to mohly být Izolační skla s meziskelní tepelnou fólií - HEAT MIRROR
zde: izolacniskla.cz/...
doplněno 24.10.13 21:38:Proto jsem vám právě dal tento odkaz. Je to nová verze 3skla, kde prostřední není sklo, ale folie a proto je tenká a neviditelná.
doplněno 24.10.13 22:31:Ano jsou jiné. Lepší.
Ne ne...pro upřesnění...nepřišli jsme do baráku a nezjišťujeme co tam je za okna...pro novostavbu jsme objednali nová dřevěná okna s trojsklem a po montáži tam prostě to střední sklo nevidíme a ani dle tloušťky jakéhosi vnitřního těsnění (v podobě cca 2mm tlustého černého "čehosi" není možné logicky říct, že se tam to sklo vejde a je tam...jo zní to přiblble...ale nedokážu to vysvětlit jinak, že jak mi "selský" rozum velí
Frantisekpetru odpověděl správně. S tím zapalovačem je to geniální nápad, neboť je velice jednoduchý.Já sama mám v bytě dvojskla a v celé verandě trojskla. Zkusila jsem zapalovač a opravdu je to tak. V trojskle jsou zřetelně vidět tři plamínky. Ve dvojskle jen dva. Ale máte to mimo jiné napsáno i uvnitř těch oken. Nebojte, máte trojskla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.